Publicitat
Publicitat

Arriba MTM2, una connexió translocal per als artistes

La ‘Miró’ i l’Espai Sant Marc acullen les activitats

La segona edició del Mallorca Translocal Meeting (MTM), el fòrum d’intercanvi d’idees i experiències “translocals” per a artistes de diverses nacionalitats, arrenca avui a la Fundació Pilar i Joan Miró, amb la presentació de les iniciatives (a les 18h), la inauguració de les instal·lacions i una performança (a les 20h). Demà, dissabte, ho farà a l’Espai Sant Marc de Sineu (20h), quan s’obrirà l’exposició Mallorca Translocal Meeting 2. El terme “translocal” sorgeix de concebre “que cada organització i artista participant no aspira a representar un país, sinó l’escena local d’on procedeix”.

L’MTM té com a objectiu posar en valor noves estructures de gestió i canals alternatius per a l’art contemporani, a més d’afavorir una projecció exterior real d’artistes i treballs. Amb aquesta finalitat, s’han convidat cinc organitzacions d’ artist-run, en les quals almenys un 50% de les decisions són preses pels mateixos artistes, que durant tres setmanes debatran temes comuns, posaran sobre la taula les experiències de cada col·lectiu, treballaran i exposaran junts.

Experiència conjunta

Els participants explicaran avui els seus projectes en una conferència oberta al públic a la ‘Miró’, desenvoluparan un treball gràfic als tallers d’obra gràfica o presentaran un projecte d’intervenció o performança als espais exteriors de la Fundació. Així mateix, l’Espai Sant Marc acollirà una exposició d’obres dels artistes.

Mentre que Peter Westman, Fabián Schalekamp, Tomeu Simonet Gorriomotxa i Alejandra Lundén són els autors de les instal·lacions, Ulises Pistolo Eliza realitzarà la performança d’avui horabaixa. En l’exposició de l’Espai Sant Marc hi participen Penka Mincheva, Malou Bergman, Eka Acosta, Alejandra Lundén, Ulises Pistolo Eliza, Paco Espinosa, David Campaner i Marcos Vidal.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF