Enbreu
Cultura 04/08/2013

Arenal Sound: música 'low cost' a peu De platja

Aquests dies a les platges de Borriana, de poc més de 35.000 habitants, s'hi concentren més de 55.000 joves amb motiu de l'Arenal Sound, el festival més multitudinari de l'Estat

Salvador Almenar
1 min

BorrianaGran concentració

Aquests dies a les platges de Borriana, de poc més de 35.000 habitants, s'hi concentren més de 55.000 joves amb motiu de l'Arenal Sound, el festival més multitudinari de l'Estat. Les xifres facilitades pels promotors auguren 280.000 persones hauran passat pel recinte instal·lat a la platja de l'Arenal, quan avui caigui el teló de la quarta edició del festival. La fórmula de l'èxit són els baixíssims preus, la diversió arran de mar, el reclam per a un públic molt jove i la varietat de la proposta musical. La filosofia low cost ha donat resultat a l'empresa organitzadora, IMusic Festival, que enguany ha penjat el cartell de "No hi ha entrades". Els 35 euros que costava l'abonament més barat permetia veure els 120 concerts programats i donava dret a utilitzar un dels dos càmpings instal·lats a Borriana.

Vacances barates

Per a alguns, la setmana que dura el festival són les primeres vacances sense els pares. És el cas d'Ana López i les seves amigues. Tot i que la majoria d'adolescents i joves que van al festival no tenen gaire poder adquisitiu, l'Ajuntament xifra en uns 30 milions l'impacte econòmic. Avui tancaran el festival grups com Dorian, The Fratellis i Los Aslándticos, que aspiren a tenir l'èxit que ahir a la nit van tenir Efecto Pasillo, Antònia Font i The Drums. Dijous i divendres va ser el torn dels catalans Manel i La Pegatina, els valencians de La Habitación Roja i els granadins Lori Meyers. Els anglesos The Kooks van ser un dels triomfadors de la quarta edició del festival.

stats