IAQUÍ
Portada 10/08/2014

El camp és ple de vida

i
Jaume Perelló
1 min

EL CAMP ÉS PLE DE VIDA. I no és una metàfora. Tot i les dificultats o, precisament, a causa dels entrebancs que pateix, foravila i tot el món rural són un bull d’iniciatives. Davant els sobrecostos, la insularitat i, per què no admetre-ho, la manca de sensibilitat de bona part de la població amb els productes locals, els pagesos, els ramaders i alguns empresaris han sabut respondre-hi amb enginy i qualitat: grups de consum, cooperatives que han apostat per la qualitat i que a dia d’avui ofereixen productes de gran qualitat, o marques com Fet a Sóller, que són un exemple de com trobar mercat a partir de fer les coses bé, amb la dosi justa de determinació i paciència.

El camp balear no es resigna al seu destí. A Eivissa, l’associació de productors ecològics ha aconseguit tirar endavant un projecte de banc de terres perquè els joves sense feina puguin accedir a conrear terres de gent que no en treu profit.

Mel, oli, fruits secs o vi, sense oblidar la sobrassada i d’altres productes, són l’exemple que la terra batega i fort.

Un fet recent demostra que el més important és no quedar aturats esperant el futur, sinó sortir-li a camí. A la plaça dels Patins de Palma, acaba d’obrir les portes un supermercat ecològic que ven molts productes locals. Els seus impulsors han aprofitat el fet que cada dimarts i dissabte el mercat ecològic ocupa ja un lloc referent per als veïns de la barriada. Aquesta oferta, la del mercat ecològic, ha creat una demanda que avui es tradueix també amb un supermercat obert cada dia.

stats