CRÍTICA TV

Urdaci ‘strikes back’

L’anunci de 13TV del fitxatge d’Alfredo Urdaci com a cap d’informatius deixa molt clar que la televisió de la Conferència Episcopal Espanyola no pensa canviar ni un centímetre la seva línia editorial. Ans al contrari. Els que creien en una tercera via per a la cadena, ja poden tirar cap a Andorra amb o sense maletins.

Amb Urdaci, la tardor encara serà més calenta. 13TV, després que Intereconomía passés a ser de pagament, no té rival cavernari a la TDT. S’ha quedat sola enarborant els discursos més durs contra l’esquerra, el laïcisme i qualsevol nacionalisme que no sigui el seu. I sembla que als bisbes ja els va bé. A casa ja estem esperant els editorials d’Urdaci sobre el procés amb molta mandra. Estem convençuts que el periodista navarrès començarà amb moltes ganes després d’estar tan allunyat de la primera línia mediàtica -el van acomiadar de TVE el 20 d’abril del 2004- i voldrà fer mèrits. El seu exili catòdic arriba, per fi, al seu final. La seva travessia del desert ha estat més llarga del que podia preveure tothom quan va ser destituït com a director d’informatius de TVE per Carmen Caffarel ara fa 10 anys.

La gent recorda Urdaci per l’anècdota del ce - ce-o - o, però oblida tot sovint que el personatge va ser l’encarregat de gestionar la informació a la televisió pública durant el desastre del Prestige i els atemptats de l’11-M. Propaganda. Aznarisme pur i dur. No vull ser malpensat, però esperem que el seu fitxatge per13TVno sigui un pas previ per al seu retorn a TVE. Coses pitjors s’han vist.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF