ELECCIONS MUNICIPALS

Sóller: quatre candidatures menys i una majoria popular en joc

Cinc formacions es presenten a les eleccions, després de l'intent fallit d'aglutinar les esquerres en un sol partit

La reducció de candidatures a Sóller respecte dels comicis de 2011 és una de les novetats d'aquest 24-M. Si fa quatre anys eren 9 les que s'hi presentaven, ara en són 5. I n'haurien pogut ser manco, si l'intent d'ajuntar totes les forces progressistes en una de sola hagués arribat a bon port.

La majoria absoluta del Partit Popular (9) de Carles Simarro està en joc. Els conservadors repeteixen candidat amb aspiracions a tornar a tenir un bon resultat. Això no obstant, s'han d'enfrontar al desgast d'una legislatura de govern que s'ha caracteritzat per actuacions opaques, algunes de les quals amb repercussió a la premsa, com l'afer de la col·locació d'una càmera oculta a la via pública o el  presumpte robatori d'una escultura funerària de Josep Llimona.

L'agrupació Albaïna, que ha denunciat aquests dos casos, no s'ha configurat com a partit polític i, per tant, no concorre a les eleccions. Sí que ho fan PSOE, MÉS, Guanyem i El Pi. Les tres primeres formacions feren un intent fallit de constituir-se com a coalició amb la creació i posterior desmantellament de Junts per Sóller. La formació havia d'incloure aquestes tres formacions, a més del cercle de Podem, que finalment no es presentarà a les eleccions.

El PSOE (4) repeteix candidat, amb l'exbatle Josep Lluís Colom com a cap de llista. Per part de MÉS, s'hi presenta Jaume Servera, actual portaveu d'Entesa (2). La llista no comptarà amb Catalina Esteva, que durant aquests quatre anys ha estat portaveu del PSM (1), també inclosa en la coalició. La candidata de Guanyem és Susana Sina, única dona aspirant; mentre que El Pi hi presenta Jaume Bestard, que s'estrena en la cursa electoral sollerica.

El menor nombre de candidatures pot afavorir els partits no majoritaris a Sóller. La dispersió del vot en cinc candidatures que no obtingueren representació va ser clau l'any 2011 per configurar la majoria absoluta del PP.

 

EDICIÓ PAPER 17/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF