ELECCIONS MUNICIPALS

Ses Salines: només tres partits es diputaran la batlia sense cap favorit clar

El Partit Popular i Convergència per les Illes han governat en coalició els darrers quatre anys

Governar ses Salines ha estat una bassa d'oli aquesta legislatura, comparat amb les anteriors, en les quals s'han succeït denúncies a batles, dimissions i pactes de difícil equilibri.

El 2011 es van presentar cinc partits als comicis i tots cinc van aconseguir almanco un regidor. Al Consistori saliner és relativament fàcil tenir representació; fa quatre anys, amb 230 vots, n'hi va haver prou per treure un regidor. A les eleccions del 24 de maig el panorama és bastant diferent; només tres partits presenten candidatura i, a priori, sense que cap d'elles tingui clar avantatge sobre les altres.

Fa quatre anys la llista més votada va ser la del Partit Popular, però no va obtenir un percentatge de vots tan gran com en altres municipis del Migjorn de Mallorca, com Campos i Santanyí. El PP saliner va aconseguir un 34,8% dels vots, que li suposaren 5 regidors, i per governar en solitari se'n necessiten mínim 7. Maria Bonet torna a encapçalar la candidatura popular; és qui, a més, ha estat la batlessa els darrers tres anys. L'acord per governar a ses Salines va ser dels primers que es va signar el 2011 a Mallorca, entre PP i Convergència per les Illes. El partit hereu d'Unió Mallorquina va assumir la vara el primer any de la legislatura, que va quedar en mans de Bartomeu Lladonet.

CxI va sumar el 22,20% dels vots, cosa que va suposar 3 regidors. Pràcticament idèntic resultat va treure la coalició d'esquerres formada per PSIB-PSOE, PSM i Progressistes de ses Salines i la Colònia de Sant Jordi. A més, NIL i Sud Unificat també obtingueren un resultat semblant: 10% de vots i un regidor.

Però per a aquest diumenge no es presenta cap d'aquestes formacions. Els partits d'esquerres i alguns membres de les candidatures independents han creat Endavant per des Salines i la Colònia de Sant Jordi, candidatura formada pel PSOE, MÉS i Independents. Bernat Roig en serà el cap de llista.

El tercer partit que es presenta és el Pi, que ha heretat part de l’estructura política de CxI. Tomeu Salvà encapçala la candidatura a unes eleccions que sembla de les més obertes dels municipis del Migjorn. El Pi ha sumat a la seva candidatura a membres de Sud Unificat i NIL, que la legislatura passada va aconseguir representació, i que podrien donar més representativitat al partit de Font, Pastor i Melià.

EDICIÓ PAPER 17/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF