ELECCIONS MUNICIPALS

Sant Antoni: la lluita per millorar la imatge turística

Reinicia Sant Antoni ha decidit fer una passa i concórrer a les eleccions del proper 24 de maig

Sant Antoni de Portmany és la destinació d'Eivissa, per excel·lència, del turisme britànic. Un turisme que estiu rere estiu protagonitza episodis de 'balconing' i borratxeres impossibles. Aquest, al costat d'altres episodis com l'augment dels salaris de l'equip del PP una vegada en el govern, va despertar fa ja un any un grup de joves que van començar a mostrar el seu malestar per la imatge del seu municipi a través de les xarxes socials. Es tracta de Reinicia Sant Antoni, que ha decidit fer una passa i concórrer a les eleccions del proper 24 de maig.

A més, Reinicia Sant Antoni ha obtingut el suport d'altres formacions com Guanyem Eivissa o ERC, que han preferit no presentar candidatura i avalar la jove formació, que s'haurà d'enfrontar a un històric del partit conservador: José Sala.

Sala, candidat a l'alcaldia, ha passat aquesta última legislatura com a senador del Partit Popular, però els vuit anys anteriors ja va ser primer edil de la badia de Portmany. Sent senador, va ser un dels membres del Partit Popular que va votar a la Cambra en contra de les prospeccions i assumí, com a conseqüència, una sanció econòmica per part de la formació política, gest que la ciutadania d'Eivissa va agrair.

A José Sala i Reinicia Sant Antoni s'hi han d'afegir el PSOE, UPyD, el PREF, l'acabat de crear Més Eivissa-Corsaris Democràtics i El Pi Eivissa. Aquesta última formació, a més del PP i el PSOE, és l'única que ja té dos regidors a la corporació municipal, única administració a la qual es van presentar a les passades eleccions. Ara, quatre anys després, han decidit fer el bot també al Consell i al Parlament.

La majoria dels partits aposten com a mesura estrella augmentar la seguretat i millorar el municipi com a destinació turística de més qualitat, a banda de conciliar la vida residencial amb la turística.

EDICIÓ PAPER 19/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF