Publicitat
Publicitat

PALMA

El PP blindà l'exgerent d'Emaya amb un contracte fins al 2017

El nou govern de Cort l'ha hagut d'indemnitzar amb uns 30.000 euros pel seu acomiadament malgrat tractar-se d'un alt càrrec de confiança de l'anterior

L'anterior equip de govern del PP a l'Ajuntament de Palma blindà l'exgerent de l'empresa municipal d'Emaya amb un contracte que anava més enllà del seu mandat, fins a l'abril de l'any 2017. Malgrat tractar-se d'un alt càrrec de confiança anomenat per l'extinent de batle de Medi Ambient, Andreu Garau (PP), a partir d'aquest contracte el nou govern de Cort ha hagut d'indemnitzar a Pedro Campaner amb uns 30.000 euros pel seu acomiadament, per considerar-se improcedent. L'exgerent rebia un sou d'uns 58.000 euros bruts anuals, la mateixa retribució que mantindrà la seva substituta, Imma Mayol. L'acomiadament de Campaner s'acordà en el consell d'administració d'Emaya d'aquesta setmana juntament amb el del director d'Operacions de l'empresa pública —amb contracte fins al 31 de desembre d'enguany— i els de dos assessors de premsa de l'Ajuntament que havien estat contractats laboralment a través d'Emaya. 

Davant les crítiques del PP a l'acomiadament improcedent d'aquests dos darrers, la tinent de batle responsable d'Emaya, Neus Truyol (MÉS), s'ha queixat en el ple celebrat aquest dijous de la situació deixada pels populars respecte de l'exgerent, perquè l'empresa haurà d'assumir una indemnització tot i tractar-se d'un càrrec de confiança de l'anterior govern. Pedro Campaner s'incorporà a l'empresa pública el juny de 2012 com a director de Control de Riscos i onze mesos després va ser nomenat gerent d'Emaya. El llavors tinent de batle Andreu Garau, que fins aquell moment havia volgut compatibilitzar també aquest càrrec, decidí estendre el contracte del nou gerent per quatre anys, fins a l'abril del 2017, quan només quedaven dos anys perquè acabàs el seu mandat. Poc abans de les eleccions del 24-M Campaner sol·licità una reducció de jornada laboral, per la qual cosa en aquesta situació ha rebut encara més indemnització pel seu acomiadament després de l'acord assolit entre les dues parts.

Les situació contractual de l'exgerent i els altres tres treballadors acomiadats a Emaya mostra que a través de les empreses públiques, que funcionen com a societats anònimes però amb capital públic, es poden establir condicions en les contractacions que van més enllà de les permeses a través de l'administració municipal. El PP ha presentat una moció d'urgència al plenari centrada en reclamar la readmissió dels dos assessors de premsa. El regidor popular Álvaro Gijón ha considerat que no es pot acceptar l'acomiadament improcedent de dos treballadors que duien a l'Ajuntament 12 i 7 anys respectivament "només amb la justificació d'una pèrdua de confiança", amb el poc temps que du la nova direcció. "No són gent del PP ni càrrecs de confiança", ha sostingut Gijón, que també ha apuntat a la situació sociofamiliar en la què es troben els treballadors, de 53 i 47 anys. Entre tots dos han rebut una indemnització d'uns 110.000 euros pel seu acomiadament, i el popular ha criticat aquest elevat cost per a l'Ajuntament.

La tinent de batle Neus Truyol ha contestat la moció del PP, que ha estat rebutjada, recordant que durant el passat mandat, sota la gestió dels populars, Emaya acordà al manco fins a 11 acomiadaments improcedents amb un cost d'uns 500.000 euros, mentre que la plantilla de l'empresa pública patí una reducció en uns 300 treballadors. Respecte dels dos assessors de premsa, ha justificat el seu acomiadament per la "pèrdua de confiança" i perquè la nova direcció "ha constatat que existeix malestar en molts d'àmbits d'Emaya per la política de comunicació desenvolupada, perquè representava un desprestigi per a l'empresa". Respecte del treballador amb 12 anys d'antiguitat, ha explicat que va entrar a Cort com a assessor de confiança durant el mandat de Catalina Cirer (PP) i que, pocs mesos abans de les eleccions 2007, se li va fer un contracte laboral a través d'Emaya. Respecte de l'altre, s'incorporà en el mandat d'Aina Calvo (PSIB) i sota la gestió d'UM de l'empresa pública, mantenint fins ara un sou similar al del gerent.

 

 

 

Etiquetes