Publicitat
Publicitat

PASTÍS DE VERDURES AMB PA DE XEIXA I MAIONESA DE SAFRÀ

Per fer el pastís de verdures, tallam la ceba i el pebre a juliana i els sofregim a foc viu. Quan estiguin ben melosos, hi afegim les albergínies i els carbassons

Per fer el pastís de verdures, tallam la ceba i el pebre a juliana i els sofregim a foc viu. Quan estiguin ben melosos, hi afegim les albergínies i els carbassons. Ho deixam coure cinc minuts, i després que reposi un quartet tapat. Abocam la verdura a un plat degotador a fi d’eliminar-ne l’aigua. Fem una barreja amb mig litre de llet de coco, mig litre de nata i deu ous, i ho batem. Barrejam la verdura amb la Royal i la posam en una safata que haurem untat amb greix. Coem el pastís al forn a uns 155 graus, uns 25 minuts. Per fer la maionesa de safrà, posam uns brinets de safrà dins un poquet de llet de coco. Una vegada que ha arribat a l’ebullició, ho deixam reposar tapat vuit hores a la gelera. Per fer la maionesa, posam una mica de la llet de coco amb safrà, unes gotes de llimona i taronja, un poquet de la ratlladura de la pell, un ou i una mica de sal, i ho batem bé. Ho emulsionam amb una barreja d’oli d’oliva i gira-sol. Muntam la barqueta amb una llesca de pa de xeixa untat amb la maionesa, un bocí de pastís i alguna herbeta per decorar. Bon profit!

Pa de xeixa semiintegral

Dues cebes

Un pebre ros

Dos carbassons

Dues albergínies

Nata

Llet de coco

Ous

Oli de oliva

Oli de gira-sol

Llimona

Taronja

Safrà

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF