Publicitat
Publicitat

TAUROMÀQUIA

Mallorca sense Sang denuncia l'entrada de menors a la plaça de toros d'Alcúdia

Demanen la dimissió del batle, Antoni Mir, per no prendre-hi mesures, i ell nega qualsevol tracte de favor als promotors

L'Alcúdia taurina reincideix i les entitats abolicionistes ho denuncien. Dissabte es va organitzar una corrida de toros en la qual es va permetre l'entrada de menors, un fet prohibit per llei que Mallorca sense Sang i l'Associació Animalista de les Illes Balears (ASSAIB) ja han denunciat davant l'Ajuntament. Així mateix, han demanat la dimissió del batle d'Alcúdia, Antoni Mir, per la "col·laboració directa" que, segons anuncien en un comunicat, manté amb la tauromàquia.

Segons el portaveu de Mallorca sense Sang, Guillem Amengual, Antoni Mir és membre de la penya taurina del municipi i soci de la plaça de toros. Mir, per la seva banda, desmenteix "rotundament" ambdues coses. A més, ha anunciat que el Consistori investigarà la situació i obrirà un expedient sancionador a tots aquells que accediren amb menors a la plaça de toros. "Ara bé, no farem i desfarem en funció del que digui Mallorca sense Sang. Ni augmentarem ni disminuirem sancions, farem el que digui la llei", ha subratllat.

Antoni Mir: "Abans d'eliminar una tradició, s'ha d'estudiar bé"

Guillem Amengual es mostra reticent a creure que la denúncia dels antitaurins arribi a bon port. "Com podem creure que aquest consistori prendrà les mesures necessàries contra l'entrada de menors si el mateix batle defensa la tortura i mort per diversió?", planteja Amengual. Tot i això, no dubta a anunciar que, si és necessari, les entitats antitaurines aniran "més enllà" i denunciaran el cas a la Fiscalia.

Mentrestant, a Alcúdia, entitats del municipi comencen a mobilitzar-se per abolir definitivament els espectacles taurins. L'associació Moviment Alcudienc ha sol·licitat a l'Ajuntament tota la documentació que validi que la plaça compleix la normativa.

Antoni Mir, per part seva, sosté que tindrà lloc a l'Ajuntament un debat sobre la continuïtat dels toros a Alcúdia, però que aquest debat no té data fixada perquè encara no s'ha plantejat. "Els toros són, al municipi, una tradició amb més de 100 anys d'antiguitat, i el que tinc clar és que, per eliminar una tradició, primer s'ha d'estudiar bé". "La decisió no dependrà del meu posicionament personal, sinó dels alcudiencs: si volen toros, n'hi haurà; si no en volen, no. Jo no som batle d'uns sí i d'altres no, he de ser el batle de tothom", afegeix.

Guillem Amengual: "A Palma hi ha més voluntat de fer les coses bé"

Guillem Amengual ha assenyalat que, si bé és difícil que l'Ajuntament d'Alcúdia obligui a pagar a l'empresari taurí la multa de 10.000 € que pertoca en casos de reincidència com aquest, a Palma "hi ha més voluntat de fer les coses bé". "L'Ajuntament ha declarat la ciutat antitaurina i per això creiem que la multa pot arribar perfectament als 10.000 euros", afirma.