Portada 19/10/2014

No esquitxeu l'agricultura ecològica

2 min

SI HI HA UN SECTOR que promet a Balears i que, a més, ens és molt rendible en nombrosos sentits, és el de l'agricultura ecològica. Som la segona comunitat autònoma amb més superfície d'agricultura ecològica registrada (30.000 parcel·les), just després d'Andalusia, i això que a les Illes en quilòmetres quadrats de superfície podem treure poc pit. A Palma, a la plaça dels Patins, tenim el mercat de productes d'agricultura ecològica més gran de l'Estat dels que es fan amb una periodicitat de dues vegades per setmana. Els seus productes tenen tanta demanda que de vegades la producció no és suficient per al públic que la sol·licita. Hi ha uns 550 pagesos que practiquen l'agricultura ecològica a Balears i unes 150 indústries transformadores. S'estan duplicant les produccions de vinya, d'olivar i d'hortalisses, atès el seu èxit.

Si a tot això hi sumam que és una activitat que afavoreix l'equilibri de l'ecosistema en el qual tots vivim i també que embelleix el paisatge que contemplam i valoram no només els locals sinó també, i molt especialment, els qui ens visiten, l'agricultura ecològica és un sector a protegir i a incentivar, especialment des de les institucions en les quals tota la societat està representada.

Per això, ens preocupa enormement que ara es vegin amenaçats per unes fumigacions aèries destinades a atacar la processionària, però per a les quals la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient ha triat un producte que ja està prohibit a molts de països de la Unió Europea i que la mateixa UE pot acabar prohibint en breu.

La campanya de fumigacions amb Dimilín no és bona per a l'ecosistema, per a les persones, per a les aus ni per als insectes. Però a l'agricultura ecològica la pot matar, perquè esquitxada ja no és ecològica.

Els pagesos han fet i fan molta feina per aconseguir que el sector estigui a l'alça. No esquitxeu els camps d'agricultura ecològica. Sabeu què? Amb diflubenzuron i des de l'aire, no esquitxeu res.

stats