Més de 200 persones es concentren a Sa Pobla per donar suport al rector acusat d'abusos sexuals

Els presents han guardat minuts de silenci i han resat per a Joan Pons

Més de 200 persones s'han concentrat avui vespre després de missa a la sortida de l'església de Sant Antoni Abad de Sa Pobla  per mostrar el seu suport al rector Joan Pons apartat cautelarment després de ser acusat d'abusos sexuals per part d'un jove del poble. Els presents s'han col·locat formant un cercle, han encès espelmes i han estat més de cinc minuts en silenci, fins que un capellà ortodox ha fet uns passos endavant i, després d'un petit parlament, els ha demanat que resessin amb ell un Pare Nostre.

"Esper que tot aquest assumpte es resolgui de manera civilitzada", ha dit després, tot fent una crítica al tractament que han fet els mitjans d'aquest tema. El seu nom és Alexandro i és el representant de l'església ortodoxa de Constantinoble a les Illes Balears. Segons ha indicat, viu a Sa Pobla i coneix al pare Joan Pons. 

Tots els presents que han accedit a parlar amb els mitjans han mostrat el seu suport incondicional al rector i han lamentat les presumptes "mentides" que hauria dit el denunciant. El president de Caritas de Sa Pobla, Tomeu Alomar, ha parlat d'una inestabilitat psicològica del denunciant, al qual Pons hauria oferit el seu suport i "caritat" quan el jove vivia "quasi en la indigència". "Em sap greu per a ell també, perquè el poble li donarà l'esquena", ha dit Alomar.

L'encarregat d'oficiar la missa era Pere Fiol, el rector de Muro, qui en el seu sermó no ha fet cap referència al conflicte que es viu al poble.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF