Posam a bullir els fesols (o un altre llegum), que haurem deixat en remull la nit anterior, amb aigua freda i a foc suau. Fem un sofregit amb la ceba, la tomàtiga de ramellet, els alls, el llorer, la sobrassada i el botifarró. En estar ben melós, ho incorporam a l'olla del llegum, que ja estarà a mitjan cocció. Tallam a trossos mitjans les bledes, el borratxó i la carabassa i ho afegim en cru al cuinat quan gairebé el llegum ja sigui cuit. Ho comprovam de saó i si ens ve de gust hi posam una grapada de fideus de xeixa, que només han de coure uns quatre minuts. Bon plat per als estómacs fatigats per les bauxes i excessos d'aquests dies i que podem deixar fet el dia abans.
Bon profit
1/4 de quilo de fesols fava
Una ceba
Una cabeça d'alls
Una fulla de llorer
Un manat de bledes
Un borratxó
Un botifarró
Cinquanta grams de sobrassada novella
Un manat de grells
Cent cinquanta grams de fideus de xeixa
Cent grams de carabassa
4 tomàtigues de ramellet
Tres litres d'aigua o de brou