Publicitat
Publicitat

DRET DE PAS

L'Ajuntament de Manacor reobre el carrer de Cala Morlanda que un veí havia tancat

Ladària ha contestat amb una denúncia penal contra el Consistori

L'Ajuntament de Manacor ha obert avui el tram de la ronda del Matí de Cala Morlanda que un veí havia tancat amb pedres i havia ocupat parcialment fent-hi créixer un jardí. En assabentar-se de l'actuació de les màquines, el veí, Lluís Ladària, ha interposat una denúncia penal contra el Consistori manacorí per "indefensió i prevaricació", segons ha informat. El vial està a primera línia, a l'altura de l'oratori.

"Han arrasat ca meva", ha dit Ladària, qui també ha defensat que aquest espai no és cap vial: "Tenc sentències que diuen que aquí no hi ha hagut mai cap carrer o camí", ha dit. El veí també ha criticat que l'Ajuntament no li hagués comunicat que actuaria en un espai de la seva propietat. "Tenc les escriptures que demostren que això és meu", ha indicat. Així mateix, ha denunciat que l'Ajuntament, amb aquesta actuació, ha perpetrat un "atemptat" contra el medi ambient.

Per part del Consistori, el seu portaveu, Joan Llodrà, ha recalcat que es tracta d'un vial, tan si és públic com si és privat. El camí és present tant a les Normes Subsidiàries del 1980 com al Pla de Cala Morlanda, que data dels anys 50. De fet, la via té fanals i clavegueram. "En tot cas, podria demanar una expropiació", ha afegit Llodrà.

Des de fa anys

El problemes burocràtics per aquest tram de camí es remunten a fa més de 20 anys. En els darrers temps, el veí hi ha dut a terme contínues obres presumptament irregulars, considerant que el pas és part de la seva propietat. Avui, l'excavadora ha enretirat pedres que tancaven el vial i part del jardinet que havia estret el pas.

Aquesta no és la primera denúncia que el propietari posa contra l'Ajuntament de Manacor. L'any 2010 anuncià la presentació d'una querella contra els aleshores batle, Antoni Pastor, i regidor d'Urbanisme, Bernat Amer, per haver eliminat un banc i dues parets. En aquella ocasió, l'Ajuntament va mostrar una sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears de gener de 2002 que estima que el vial ha existit des de temps immemorial.

Ladària ha dit avui que aquest conflicte acabà amb un "acord" amb l'Ajuntament, però no ha volgut especificar quin tipus d'acord. També ha dit que la denúncia d'avui l'havia interposat ell i altres persones, però tampoc no ha volgut aclarir qui.