Publicitat
Publicitat

CÀRRECS PÚBLICS

L'Ajuntament de Lloseta contracta un assessor per 1.500 euros al mes per deu hores setmanals

Socialistes Independents critiquen la mesura perquè és "innecessària"

L'Ajuntament de Lloseta ha contractat un assessor jurídic que cobrarà 1.500 euros al mes (més IVA) per fer 10 hores setmanals. És el màxim (18.000 € anuals) que un ajuntament pot pagar per un contracte menor, el sistema mitjançant el qual s'han compromès els serveis de l'assessor. A part, també cobrarà un 80 per cent les costes judicials quan les hagi d'abonar la part contrària en cas de judici.

Socialistes Independents de Lloseta han denunciat aquesta contractació, perquè "no és necessari" un nou tècnic, ha dit la seva portaveu, Pepi González. El contractat és Josep Noguera, un advocat vinculat primer a Unió Mallorquina i ara a El Pi. El seu lloc de feina va ser un dels motius pels quals a Lloseta no hi va haver acord entre El Pi, SI i MÉS, ja que els dos darrers no l'acceptaren com a condició. González ha recordat que l'Ajuntament mai no havia tingut un assessor jurídic i ha destacat el valor dels tècnics actuals: "Tenim un dels millors secretaris de Mallorca", ha dit.

El batle, Bartomeu Moyà (El Pi), ha negat que s'hagués de contractar per força Noguera i ha indicat que l'equip de govern ha arribat a la conclusió, ara que coneix la institució, que és la persona més adequada per ocupar el càrrec "pels projectes i idees que hem de posar en marxa", ha dit. Un d'aquests projectes seria l'anàlisi de les condicions de l'empresa concessionària de l'aigua, que reclama una pujada de tarifes. Moyà ha assegurat que al proper ple s'aportarà un informe favorable a la contractació. També ha indicat que Noguera haurà d'estar disponible per a l'Ajuntament per via telefònica a part de les 10 hores de feina 'in situ'.

Les retribucions a l'Ajuntament de Lloseta són destacables, malgrat ser un municipi de menys de 6.000 habitants. Moyà percep 46.000 euros l'any per tenir una dedicació parcial de 30 hores setmanals. Equival a 3.100 al mes en 14 pagues. També té dedicació parcial, de 20 hores, el socialista Francesc Abolafio, que rep 12.000 euros anuals en 12 pagues.

Els "regals" del PSOE a El Pi

L'acord de govern entre el PSOE (4) i El Pi (3) a Lloseta estableix que la batlia serà per als regionalistes els quatre anys, malgrat que els socialistes obtingueren més vots a les eleccions municipals. El Pi també té avantatges a la junta de govern, ja que disposa de tres dels cinc membres.

Els dos partits formalitzaren el pacte de govern l'11 de juny, després que rompessin les negociacions amb MÉS (2) i SI (2). L'acord tripartit s'havia donat per fet, però un canvi d'opinió dels regionalistes tombà la balança cap als socialistes, que amb aquest acord evitaven passar a l'oposició en un municipi on el PSOE havia governat amb majoria absoluta des dels anys 80.

El 24-M el PSOE va passar d'una majoria absoluta de 7 regidors a tenir-ne 4. Un dels principals motius fou l'escissió de l'agrupació després de la condemna de l'exbatle Bernat Coll per prevaricació i les denúncies per una suposada manipulació del cens en el procediment per triar-ne el successor.

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 21/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF