Publicitat
Publicitat

TRANSPORT PÚBLIC

L'Associació d'Usuaris del Tren, 'decebuda' per la inacció del nou Govern

L'entitat denuncia la passivitat de la Conselleria de Mobilitat davant les problemàtiques en el transport ferroviari i la "mínima inversió" que rebrà el 2016

Les esperances que l’Associació d’Usuaris del Tren tenia posades en el canvi de Govern comencen a dissoldre's. Tres mesos després de les eleccions, l'entitat ha volgut denunciar la nul·la intervenció de la Conselleria de Mobilitat per a la millora de les infraestructures, la "manca de direcció del servei" i la "mínima inversió en transport ferroviari a Mallorca" un cop coneguts els pressuposts generals. Per il·lustrar-ho, l'Associació d'Usuaris compara els 3.679 milions d'euros que es destinaran a l'AVE amb els "només" 3,9 milions que seran per al tren de Mallorca per a l'any 2016.

"Manifestam la decepció i el malestar general (...) per la manca de valentia dels nostres polítics de lluitar i exigir d’una vegada un finançament més just, objectiu, i apostar per un transport mínimament decent que mereixem tots els ciutadans d’aquesta illa", ha expressat l'associació en un comunicat. Així mateix, ha donat a conèixer quines són les principals deficiències del transport públic.

En primer lloc, l'entitat destaca la manca d'organització del servei, que es manifesta en la manca d'informació a les diferents estacions a través de pantalles i megafonia, els trens saturats a hores punta per manca de vagons i l'eliminació de freqüències durant l'estiu. El manteniment i la neteja són altres temes que els preocupen: "Torns que no funcionen, portes que queden encallades o no s'obren, rajoles rompudes a moltes estacions, a les andanes i rampes...", enumera l'escrit de l'entitat.

Alhora, el protocol en cas d'avaries i altres successos és una de les "grans problemàtiques" del servei ferroviari que identifica l'entitat, que explica que "el dia del malaurat accident a Petra (...), el protocol activat va tornar a provocar moltes queixes a l’associació per la manca d’informació".

Un altre aspecte que necessita millora és la seguretat. "És primordial per a tots els vianants", manifesta el comunicat. Alguns exemples que recull l'Associació d'Usuaris són els semàfors que no funcionen o que queden intermitents i el cas de barreres que, de vegades, no baixen.

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF