Jaume Servera (MÉS) serà el batle de Sóller durant tot el mandat

Els sobiranistes i el PSOE confirmen el pacte de govern

Jaume Servera, el cap de llista de MÉS per Sóller, serà el batle de la localitat durant els propers quatre anys. Així s'ha acordat finalment en les negociacions entre la formació i els que seran els seus socis de govern, el PSOE. La proposta de batlia ja ha estat ratificada pels socialistes i previsiblement ho serà per part dels ecosobiranistes durant l'assemblea prevista per a aquest dimecres vespre.

El candidat del PSIB, Josep Lluís Colom, serà el primer tinent de batle i el portaveu de la corporació. L'acord entre les dues formacions inclou el compromís d'actuar amb total transversalitat entre les diferents regidories, sense fer distincions de partits.

Servera agafarà la primera vara dissabte migdia, durant el ple d'investidura. Aquest serà el primer equip de govern íntegrament progressista de Sóller. El batle, per la seva banda, serà el segon edil nacionalista que té Sóller. El primer fou Joan Arbona.

Resultats electorals

MÉS per Sóller va ser la segona força més votada el 24-M, després de quedar amb cinc edils, mentre que el PSOE va recular fins al tercer lloc, amb quatre regidors. El PP, per part seva, es va mantenir com a llista més votada, però va perdre la majoria absoluta. De nou regidors va passar a sis i aquests quatre anys estarà a l'oposició. L'acompanyaran El Pi (1) i Guanyem (1).

Les agrupacions progressistes solleriques varen fer un intent per presentar-se unides en els comicis municipals amb la creació de la coalició Junts per Sóller. Aquesta es va trencar després de la fugida de Guanyem i d'una gran pressió mediàtica.

 

 

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF