Publicitat
Publicitat

TEATRE PRINCIPAL

El Govern donarà suport jurídic a Inca en el conflicte amb la constructora del teatre

Hi ha el 25% d'obra executada i l'Ajuntament preveu fer un nou projecte

El Govern ha oferit suport jurídic dels advocats de la Comunitat Autònoma a l'Ajuntament d'Inca amb vista a un previsible plet amb l'empresa Dragados, encarregada de la fallida rehabilitació del teatre Principal. Així ho ha indicat avui en una visita a la instal·lació, després de constituir el nou patronat de la Fundació. Tant el Govern com el Consell s'han compromès a mantenir les partides de 800.000 euros en diverses anualitats per sufragar la futura reforma de l'espai escènic, segons ha confirmat després el batle, Virgilio Moreno.

25% d'obra feta

Actualment, hi ha aproximadament un 25% d'obra executada, comptant els extres, segons ha indicat el Consistori. L'empresa ja s'ha retirat oficialment de l'obra amb l'entrega de les claus a l'Ajuntament. Ara s'obre el termini per iniciar accions per part de les dues bandes. Una, l'Ajuntament, que podrà reclamar penalitzacions per incompliment de contracte. L'altra, Dragados-Coexa, que també pot impugnar la decisió del Consistori de rescindir el contracte.

Mentrestant, l'Ajuntament ha actuat per garantir el manteniment de l'edifici, amb el tancament del solar, i té previst treure a licitació l'obra per tapar el forat de les teulades, per evitar desperfectes en la temporada de pluges.

El proper projecte

L'Ajuntament inquer té la intenció d'elaborar un nou projecte per a la remodelació del teatre i treure'l a licitació "sense presses", ha dit Moreno. També preveu començar a definir la futura gestió de l'espai escènic, un tema que l'anterior equip de govern no plantejà. "Apostam per una gestió pública per part de les tres institucions", ha dit el primer edil.

Pel que fa al finançament, s'intentarà optar als ajuts dels fons europeus Feder 2015-2020, a més de tocar a altres portes, com les del Ministeri de Cultura o l'SGAE.

Govern, Consell i Ajuntament han constituït avui el nou patronat de la Fundació Teatre Principal. Per part del Consistori en formaran part el batle, com a president; el regidor de Cultura, Antoni Rodríguez, com a vicepresident; el tinent de batle dels Independents, Àngel Garcia; el tinent de batle d'El Pi, Gori Ferrà, i el cap de l'oposició, Rafel Torres (PP). El representant del Consell serà el vicepresident i conseller insular de Cultura, Francesc Miralles, i per part del Govern serà el director general de Cultura, Jaume Gomila.

Reforma fallida

Els problemes per finançar i després per garantir la reforma del teatre inquer va marcar el mandat passat. El govern del Partit Popular va estar a punt de privatitzar el servei d'aigua potable durant trenta anys per pagar les obres. Descartada aquesta opció,  va adjudicar la rehabilitació a la UTE formada per Dragados i Coexa, per 1,4 milions d'euros menys del previst i un termini de finalització de les obres de deu mesos, a punt per a les eleccions municipals. Desavinences amb l'empresa i una suposada necessitat de modificar el projecte varen provocar la paralització de les obres a finals d'octubre.

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF