Posam dins una olla el peix net, els caps dels llagostins coberts d’aigua fresca, una ceba, una tomàtiga, un parell d’alls i un manadet de julivert. Ho posam al foc i, en arrancar el bull, ho aturam i ho deixam reposar 15 minuts. Esplugam el peix i colam el brou. Sofregim la sípia tallada ben petita amb una ceba, un carabassó i una tomàtiga; en ser ben melós, hi posam una cullerada de farina, el peix, sis llagostins i els musclos picats; ho banyam amb un poc de brou i ho coem. Ha de quedar una pasta consistent. Deixam refredar el brou i la pasta de peix; posam els llegums en remull un mínim de 12 hores. Colam els llegums i els coem dins el brou de peix fred, ho desescumam sovint i, en ser cuits, els passam pel passapuré. Feim boletes de la pasta de peix i les passam per granet d’ametlla. Servim la crema amb la boleta de peix i el llagostí calent. Bon profit!
150 grams de guixes
150 gr de mongetes de careta
Dues cebes
Una cabeça d’alls
Un carabassó
Dues tomàtigues
Mig manat de julivert
Un quilo de peix
Una sípia
Una dotzena de llagostins
Mig quilo de musclos
Granet d’ametlla torrat
Farina
Sal, pebre bo i oli d’oliva