Educació es compromet a cobrir més baixes de docents

La Conselleria preveu cobrir les baixes a partir de 10 dies, en lloc de 20, però els sindicats ho consideren insuficient i exigeixen que es cobreixin totes

Després de 16 mesos, aquest dilluns s'ha mantingut la reunió del comitè de vaga entre la Conselleria d'Educació i sindicats de docents, en la qual tan sols s'ha tractat un punt: el referent al cobriment de les baixes. La Conselleria d'Educació ha presentat l'esborrany sobre nomenaments d'interins, segons el qual es mantenen els 10 dies hàbils d'espera per rebre una substitució, tot i alguns casos d'excepció en què es farà la substitució com més aviat millor. D'aquesta manera, el cobriment de baixes continuarà com fins ara.

L'STEI ha exigit tornar al cobriment de les baixes que hi havia abans de les retallades. Per part seva, CCOO ha advertit que "no compleix els mínims raonables que possibilitarien la contractació immediata de docents per substituir les baixes", segons el seu comunicat, la qual cosa "continuarà provocant que els alumnes no tinguin els docents que necessiten".

Els sindicats critiquen que la reunió s'ha duit a terme només per "les formes democràtiques establertes" i no per arribar a cap consens. També posen de manifest que hi ha molts punts per tractar en el comitè de vaga i exigeixen una nova convocatòria. Des de Conselleria s'han compromès a reunir-s'hi, però no n'han avançat la data.

Aquesta convocatòria del comitè de vaga s'ha realitzat abans de la mesa sectorial d'educació, que els representants de la UOB Ensenyament han abandonat per la falta de "voluntat de negociació" de la Conselleria, que el sindicat entén que s'evidencia en la convocatòria de la reunió feta avui sense haver-ne consensuat la data amb els comitès de vaga. Els membres de la UOB han justificat la seva decisió insistint que "mentre hi ha convocada una vaga legal, no es poden tractar els punts de la mesa reivindicativa en una mesa sectorial si prèviament no s'han tractat amb els comitès de vaga", i han advertit que si la reunió continuava "s'estaria produint, segons la nostra opinió, una infracció legal i ens veurem obligats a denunciar allà on faci falta aquesta acció i els actors que hi participin".

EDICIÓ PAPER 20/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF