Publicitat
Publicitat

EDITORIAL

Cort i el Govern han de revisar tots els detalls de l'expedient de les Fontanelles

Convindrà, vista la manca de diligència d'alguns funcionaris municipals, que els nous membres de l'equip de govern repassin tota la documentació d'aquesta tramitació denunciada pel Defensor del Poble

El Defensor del Poble, tal com informa aquest diumenge l'ARA Balears, no veu clara l'operació de les Fontanelles. No la veu clara a partir de la informació i les queixes que li ha fet arribar un misser alacantí, que ningú no sap ben bé quin interès té a defensar la zona humida.

Sigui quina en sigui la motivació, el fet és que ha aconseguit que el Defensor del Poble posi en qüestió tot el que envolta la llicència. D'entrada, perquè es va sol·licitar el 2006 i no es va resoldre fins al 2014 i, a més, es va atorgar amb un genèric “usos indeterminats” per a 20 edificis, que és inapropiat per poder fer una gran construcció comercial.

Possiblement aquest permís tan indefinit té una explicació molt clara. Es volia evitar per part dels promotors haver de demanar autorització autonòmica de gran establiment comercial. Però els nous propietaris, això sí, una multinacional especialitzada, no volen nyaps. I van demanar el mateix 2014, quan van comprar el projecte, la corresponent autorització per fer un gran establiment. Primer ho van notificar a l'Ajuntament, i paral·lelament es van adreçar a la Conselleria d'Economia. Però no se'ls ha atorgat, perquè la Direcció General de Comerç, que depèn de l'esmentada Conselleria, va considerar que els terrenys no complien amb la legislació específica sectorial.

Mentre aquesta denegació es ventila a l'Audiència Nacional, el que semblaria més adient és l'arxiu de l'expedient municipal, tal com estableix la normativa vigent. Unibail no ha aconseguit llicència de gran establiment i, fins que no la tengui, no té sentit tenir un expedient obert a Cort.

No deixa de ser curiós que no hi hagi hagut cap pronunciament al respecte dels serveis jurídics municipals, ni tampoc que aquests mateixos no hagin respost el requeriment que des de maig tenen damunt la taula del Defensor del Poble. Aquest no parla del segon procediment, sinó que fa referència al primer, l'únic que va acabar en una llicència per a 22 edificis “indeterminats”. L'òrgan independent diu que cal revisar si el que vol fer el promotor és el que diu la llicència o una altra cosa i, per tant, hi ha frau de llei, i si, a més, s'ha perjudicat la zona humida.

Convindrà, vista la manca de diligència d'alguns funcionaris de Cort, que els nous membres de l'equip de govern, com així han anunciat, revisin tots i cadascun dels detalls d'aquesta farragosa i sospitosa tramitació, que ja ha arribat al Defensor del Poble.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 16/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF