Publicitat
Publicitat

GESTIÓ PÚBLICA

El Consell de Mallorca impulsa una llei per coordinar els serveis d'emergència

La institució insular preveu tornar a cobrar pel servei de bombers als ajuntaments de més de 20.000 habitants

El Consell de Mallorca impulsa una llei per regular la coordinació entre els diferents serveis d'emergència existents a la comunitat. La institució ja treballa en la iniciativa que afectarà a totes les Illes, però sobretot a Mallorca, i plantejarà la proposta en la primera conferència de presidents d'aquest mandat, prevista per al setembre. La llei omplirà el buit existent i es preveu que també reguli la carrera professional del cos de Bombers.

La intenció del nou Consell de Mallorca, presidit per Miquel Ensenyat (MÉS), no és només millorar la regulació que afecta el cos de Bombers que depèn de la institució insular, sinó també millorar la situació en què es troben els parcs de bombers existents i, per tant, les condicions en què actuen els agents. Amb aquesta intenció i, al marge de la llei que impulsarà la institució, el Consell té intenció de tornar a cobrar el que es coneix com a Sepreisal (Servei de Prevenció, Extinció i Salvament) als ajuntaments més grans.

En principi, els ajuntaments de més de 20.000 habitants s'havien de fer càrrec d'aquest servei, però van optar perquè el fes el Consell, que ja l'executava a la resta de municipis, a canvi de pagar-lo. El cas és que alguns, com Calvià, deixaren de pagar al Consell, i la institució insular durant el govern de Maria Salom (PP) va optar per no cobrar aquest servei a ningú l'any 2011. Ara el Consell preveu tornar a cobrar-lo als ajuntaments de més de 20.000 habitants (excepte Palma, que té un servei propi), que són els únics que estarien obligats a prestar-lo.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF