Publicitat
Publicitat

La piscina de Can Arabí torna a la normalitat

Els responsables de les instal·lacions han adoptat mesures provisionals –com l'ús de barreres– després que Salut forçàs a limitar l'accés al recinte a 172 persones

La piscina municipal de Binissalem, ubicada a la finca pública de Can Arabí, als afores del poble, torna a poc a poc a la normalitat. Després que el 24 de juliol Salut obligàs a limitar l'aforament a 172 persones per evitar la saturació del lloc, els responsables del recinte ja han pres algunes mesures per esmenar la situació.

A principis del mes passat, algunes persones es van queixar que l'aigua no estava en condicions òptimes. Més tard, els tècnics de la Conselleria van detectar que l'aigua de la piscina, a causa de la gran quantitat d'usuaris, no tenia temps de depurar-se correctament. Per tant, per evitar el tancament, no hi havia altra opció que controlar-hi l'accés.

Per fer-ho, de moment s'han habilitat unes tanques entorn de la piscina. Segons explica el responsable, Mateu Villalonga, aquesta és "una mesura provisional" per als dies que hi acudeix molta gent. "No hi ha hagut cap dia que hagin vingut 172 persones alhora, però si es dóna el cas, d'aquesta manera obligam tothom a entrar pel mateix lloc i és més fàcil fer-ne el recompte", explica.

Villalonga atribueix a les altes temperatures de principis de juliol el fet que tanta gent acudís a la piscina aquells dies. "A la calor del principi de temporada, s'hi va sumar que venien les escoletes d'estiu", diu. I afegeix: "Ara la cosa està molt més tranquil·la, la situació s'ha normalitzat i estam estudiant com posar remei a tot plegat".

Mateu Villalonga explica que la idea és, amb vista al proper estiu, fer obres i separar el recinte de la piscina, amb els respectius banys, del recinte del bar restaurant, per al qual s'hauran de fer uns banys nous. "Si la llei diu que hi pot haver com a màxim 172 persones en tot el recinte, no a dins l'aigua, ho respectarem i haurem de fer dos recintes", detalla.

Queixes entre els binissalemers

La piscina de Binissalem no passa pel millor moment. A l'ordre de la Conselleria de Salut s'hi sumen les queixes dels binissalemers, als qui desagrada el gran nombre d'usuaris no residents que hi ha des de fa anys. Això, segons Mateu Villalonga, fa que cada vegada menys gent del poble vagi a la piscina municipal.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 21/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF