ELECCIONS MUNICIPALS

Alaior, la coalició més àmplia per frenar el PP

El Partit Popular ha governat plàcidament l’Ajuntament, gràcies a l'àmplia majoria absoluta que va assolir a les eleccions de 2011

Alaior és el tercer municipi més poblat de Menorca. Durant aquest mandat, el Partit Popular ha governat plàcidament l’Ajuntament, gràcies a l'àmplia majoria absoluta que va assolir a les eleccions de 2011. Aquell any, l'actual alcaldessa, Misericòrdia Sugrañes, va obtenir més de la meitat dels vots emesos al municipi, fet que es va traduir en 8 regidors, pels 3 del PSOE (que fins llavors havia governat), 1 del PSM-Verds i 1 d'Esquerra de Menorca. L'esquerra, per separat, obtenia gairebé 400 vots menys que el PP. Aquesta vegada, l'esquerra ha fet una aposta valenta.

Junts per Ló és el resultat de la unió de tots els partits de l'esquerra. PSOE, PSM, Esquerra de Menorca i molts independents s'han unit per formar una plataforma d'electors amb l'objectiu clar de recuperar per a l'esquerra el municipi d'Alaior. Unes eleccions primàries han situat com a cap de llista d'aquesta formació Llorenç Pons, qui durant una part d'aquest mandat ha exercit com a representant d'Esquerra de Menorca al Consistori. Ell aspira a ser el nou batle d'un municipi que haurà d'escollir entre aquesta novedosa fórmula, o la continuïtat de Misericòrdia Sugrañes.

L'actual alcaldessa i diputada al Parlament balear és una veterana ja en la política municipal d'Alaior. El 2011 va fer realitat el seu somni d'aconseguir l'alcaldia i aspira a tornar a ser la llista més votada del municipi amb una candidatura continuista sense gaire canvis respecte de l'equip de govern d'aquests anys. Entre l'esquerra i el PP, apareix El Pi, que aposta com a cap de llista per Joaquín Ferrer, qui ja va encapçalar altres opcions centristes al municipi sense gaire èxit.

Els alaiorencs hauran de decidir ben clarament diumenge si volen dreta o esquerra. En aquest cas, l'esquerra s'ha unit abans de la cita amb les urnes. Caldrà veure si aquesta unió suma o si bé deixa a casa aquells electors dels dos extrems de l'espectre d'esquerra. La resposta, el 24 de maig.

EDICIÓ PAPER 19/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF