Publicitat
Publicitat

LA LLAMBREGADA

Ahir el PSC va estar absent del debat

Els protagonistes del dia a can PSC són el peu de Pere Navarro, que li va impedir ser ahir a Madrid (diuen que el metge li va receptar repòs), i les mans dels diputats que van agafar la papereta del no per decidir que Espanya no traspassi a Catalunya la possible convocatòria de referèndums. O sigui, el PSC ahir no va ser al debat del Congrés. Està tan ocupat pensant en el futur propi que no pot estar pel futur dels altres.

Les primàries de BCN han radiografiat la realitat sociata amb un realisme incontestable. La suma de pakistanesos + mínima participació dels militants + mínima implicació de la societat civil + victòria de l’aparell retrata un PSC compacte i convençut, però cada cop més petit. L’actual direcció ha aconseguit no tenir cap contestació interna, sí, però el problema és que fora de la seu del partit, el PSC no existeix. De fet, el PSC ara mateix no sap ni on és el carrer. Mentre l’aparell guanya votacions amb adhesions del 135%, la vida real continua. I va molt de pressa. I si et despistes un momentet, a la realitat ja no l’atrapes. Mai més.

El PSC del Maragall alcalde guanyava a BCN perquè era un partit que aixoplugava gent de Nou Barris, l’emprenedor de l’Eixample i l’alternatiu de Gràcia. A la Generalitat va passar el mateix. Llavors el PSC sumava. Ara resta. O, directament, divideix. L’esquerra, barcelonina primer i catalana després, només podrà tornar a governar si recupera aquell esperit transversal. Arribat aquest moment, el PSC tindrà l’oportunitat de trucar a la porta del projecte. I si l’accepten ja no serà el pal de paller, sinó un petit partidet residual.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF