Premi ARA Balears Bartomeu Picornell a la Millora de la Qualitat Educativa

La millora contínua de l’educació no només és un repte dels responsables polítics i dels professionals que s’hi dediquen, sinó que ho és de tota la societat

El Premi Bartomeu Picornell a la Millora de la Qualitat Educativa, en record i gratitud al company periodista, que sempre va tenir un compromís ferm amb el món de l’educació a les Illes, al qual va contribuir amb nombrosos articles d’opinió i difusió d’informació.

Entenem que la millora contínua de l’educació no només és un repte per als responsables polítics i els professionals que s’hi dediquen, sinó per a tota la societat. Partint d’aquesta idea, l’ARA Balears crea la quarta edició del Premi Bartomeu Picornell, amb l’objectiu de reconèixer i donar suport a projectes i iniciatives, tant individuals com col·lectives, que contribueixin a incrementar el nivell qualitatiu de l’educació a les Balears.

El concurs

Premi de caràcter anual i obert a totes les persones, col·lectius o entitats que han destacat per desenvolupar iniciatives o projectes que contribueixen a la millora de les pràctiques i els resultats educatius, l’increment dels nivells d’equitat i excel·lència del sistema educatiu de les Illes Balears i, així mateix, la seva adequació a les necessitats i els canvis socials i tecnològics de la nostra societat.

El concurs valorarà:

- La millora dels resultats educatius de la iniciativa o projecte i la seva contribució a la millora del nivell cultural.

- El desenvolupament d’un pensament crític i creatiu, com també dels valors democràtics per a la millora de la convivència en la nostra societat: participació, tolerància, compromís cívic i equitat, entre d’altres.

- La visió des d’una perspectiva comunitària de l’educació, des del compromís i el treball amb la comunitat.

Jurat

Els jurats de cada modalitat seran anunciats al tancament del període de presentació de propostes.

Presentació de candidatures

Les propostes s'han d'enviar per correu a ambaixadors@arabalears.cat

En aquest correu s'hi ha d'indicar:

- El nom de la persona, col·lectiu o entitat que es proposa per al premi i la categoria.

- Dades identificatives de la candidatura proposada.

- Dades identificatives de la persona, empresa o entitat que fa la proposta.

- Text en què s'indica el motiu pel qual es desitja proposar la candidatura i mèrits per accedir al premi (màx. 2 pàgines). També hi ha la possibilitat d’incloure-hi fotografies o vídeos.

- Cada persona o entitat sol·licitant només pot presentar un projecte per a cada categoria.

Totes les propostes es publicaran a www.arabalears.cat/premis2019

Quan es tanqui el període de presentació de propostes, el jurat valorarà i escollirà les propostes que passaran a ser finalistes i, posteriorment, es decidirà la proposta guanyadora de la categoria.

L'entrega de premis tindrà lloc en el marc de la celebració del sisè aniversari de l'ARA Balears al museu Es Baluard (Palma).

Calendari

Del 4 de maig al 23 de maig: presentació de candidatures

Del 24 de maig al 31 de maig: el jurat valorarà i triarà la proposta guanyadora

Dia 5 de juny: comunicació i lliurament dels premis

Finalistes i premis

Primer premi: el diari es farà ressò de la seva activitat i, durant la celebració del sisè aniversari, se li lliurarà un objecte commemoratiu.

Tots els finalistes rebran una subscripció digital anual a l'ARA Balears.

Premiats anteriors

Premi any 2015: MenorcaEdu21

Premi any 2016: CEIP Pintor Joan Miró (Palma)

Premi any 2017: Pilar Benejam

Premi any 2018: Centre d'Aprenentatge Cientificomatemàtic

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF