ELECCIONS MUNICIPALS
Portada 25/03/2015

El batle de Vilafranca (PP) es presentarà a les municipals amb una agrupació d'electors

Montserrat Rosselló respon així al codi ètic que impedeix imputats a les llistes

Margalida Bonnín
2 min
El logotip de l'agrupació d'electors de Vilafranca, les sigles del qual recorden les del PP.

VilafrancaL'encara candidat oficial del Partit Popular i batle de Vilafranca, Montserrat Rosselló, es presentarà a les eleccions municipals del 24 de maig amb una agrupació d'electors que tindrà el nom de Partit per al Poble. Així ho ha confirmat avui el primer edil vilafranquer, qui també ha indicat que els quatre regidors del seu equip de govern aniran a la llista de l'agrupació.

Amb aquesta iniciativa, Rosselló respon a les exigències del codi ètic del Partit Popular, que li impedien presentar-se a causa de la seva condició d'imputat. "Si no em volen, no aniré amb ells", ha afirmat Rosselló, qui, això no obstant, afirma que continuarà com a president de la junta local del Partit Popular a Vilafranca. Per part del PP, avui han limitat a reafirmar-se en el manteniment de l'exigència de no presentar imputats a les llistes. Així ho va comunicar el president dels populars, José Ramón Bauzá, a Rosselló en una reunió la setmana passada en la qual també hi eren presents els batles de Pollença i Alaró, també amb causes obertes contra ells.

La decisió de Rosselló i el seu equip pot implicar una escissió en el partit popular vilafranquer. Tot i que el PP no ha donat cap pista, es dóna per fet que presentarà una altra candidatura.

Rosselló està imputat per presumpta prevaricació arran d'una denúncia d'un extreballador de l'Ajuntament, l'acomiadament del qual va ser declarat nul. Va ser citat a declarar el febrer passat, però es va acollir al dret de no fer-ho.

Pollença i Alaró

El codi ètic manté dues candidatures populars enlaire. El batle i candidat de Pollença, Tomeu Cifre, que té diligències prèvies i una querella contra ell, ha demanat al partit que es pronunciï aviat sobre la seva situació i ha posat com a data límit l'1 d'abril. La junta local del PP de Pollença té una reunió avui en què es debatrà aquest assumpte.

A Alaró, Joan Simonet –també batle i candidat– té dues imputacions i no es podrà presentar com a candidat. El PP alaroner té una reunió divendres.

Els dos edils també tenen la possibilitat de crear una agrupació d'electors.

stats