EDITORIAL
Portada 25/02/2015

El cas del suposat finançament irregular del PP pren forma

Bauzá té raó quan diu que ell no hi era, però ara és la cara del partit i, més enllà del fàstic que li pugui provocar el presumpte cobrament de comissions, haurà de demostrar amb fets que ha fet net del passat

Ara Balears
1 min

PalmaEl jutge Castro comença a actuar amb relació al suposat cas de finançament irregular del PP. Després de prendre declaració a l'exregidor de Palma Javier Rodrigo de Santos, el magistrat ha citat com a imputat l'empresari que hauria pagat la compra i reforma de la seu del PP de Palma, Antonio Pinal, i com a testimonis les persones que ha involucrat a l'hora de denunciar que el PP de Jaume Matas demanava comissions en totes les licitacions d'obra pública. El cas comença a prendre forma.

El PP ha assumit que hi ha cas. I en lloc de qüestionar les acusacions de corrupció, com havia fet al principi, perquè venien d'exdirigents del partit amb causes judicials obertes o tancades, com Rodrigo de Santos o Luis Bárcenas, ara ja no intenta negar res i ha optat per intentar que el cas afecti el menys possible les sigles del partit i l'actual direcció, amb José Ramón Bauzá al capdavant.

Bauzá té raó quan diu que ell no hi era quan s'haurien demanat aquestes comissions, però ell és el president d'un partit que, suposadament, s'hauria beneficiat d'aquest finançament irregular. I, més enllà del fàstic que li pugui provocar, ell és ara la cara d'aquell partit i hauria de donar alguna explicació i, sobretot, demostrar amb fets que ha fet net del passat.

stats