Portada 23/10/2014

La direcció del CEIP de Bunyola atribueix 8 baixes a les fumigacions

Medi Ambient defensa el producte i reconeix que ha rebut una vintena de queixes pel Dimilín

Mercè Pinya
2 min

PalmaLes fumigacions dels pinars amb Dimilín contra la processionària continuen aixecant queixes. El director del CEIP Mestre Colom de Bunyola denuncia que aquest dimarts una avioneta de Tragsa, l'empresa concessionària que s'encarrega d'esquitxar el plaguicida, va ruixar els voltants de l'escola a l'hora de l'esplai, mentre el pati era ple d'infants.

L'endemà, sis nins de segon de Primària van faltar a classe i dos se n'anaren durant el matí. A més, hi va haver tres infants de P3 que van vomitar i que van tenir molèsties oculars, segons el director. Des del centre atribueixen aquests casos a la proximitat de les fumigacions. Un dels nins explicà els fets dient que “ens han regat”.

“Em sembla vergonyós que no hagin avisat”, exclama Joan Amengual, director de l'escola, qui demana responsabilitats a la Conselleria de Medi Ambient. L'escola està situada devora una zona amb pinar. “No és de sentit comú que si s'ha de fumigar devora una escola de 330 alumnes no s'avisi i que, a més, es faci a l'hora del pati, quan tots els al·lots són fora”, afegeix.

Esquerra Oberta de Bunyola, a l'oposició, ha denunciat també que s'hauria fumigat, així mateix, el principi de la carretera de la Comuna.

Medi Ambient defensa el producte

Des de la Conselleria de Medi Ambient han volgut treure importància a les denúncies de ciutadans a causa de les fumigacions i han assegurat avui que tenen “una vintena” de queixes comptabilitzades que s'han recollit a través de la pàgina web del Punt d'Informació Ambiental i que seran traslladades al departament de Sanitat Forestal. “S'estudiaran, es comprovaran i, si és el cas, es contestaran i es posaran en coneixement de Tragsa”, han assegurat aquest dijous des del Govern.

No consideren que hi hagi motius per a l'alarma social i des del departament de Biel Company insisteixen que el Dimilín “no és nociu” i que està autoritzat per la Unió Europea, a més de “disposar de la certificació ambiental de la triple A”.

Pel que fa a les múltiples queixes rebudes dels ciutadans de no avisar amb antelació, afirmen que no es pot dir de manera exacta on es fumigarà cada dia perquè “depèn de les condicions meteorològiques” i que des del mes de juny han fet reunions amb les diferents administracions locals per advertir-les del pla de fumigació.

stats