CAP AL 24-M - EIVISSA
Portada 14/04/2015

El PSOE vol tornar a instaurar el "diàleg" i el "consens" després de quatre anys de "confrontació" i "retallades"

Els candidats han donat a conèixer aquest dimarts algunes propostes del seu programa electoral

2 min
Els candidats al Consell d'Eivissa i al Parlament balear de la Federació Socialista d'Eivissa.

Els candidats al Consell d'Eivissa i al Parlament balear de la Federació Socialista d'Eivissa (FSE) han donat a conèixer aquest dimarts algunes de les propostes que formaran el programa electoral i a través del qual volen oferir un "canvi segur" en la manera de fer política "i acabar amb aquests quatre anys de retrocessos i retallades", segons ha apuntat el cap de llista de la màxima institució insular i secretari general del PSOE, Vicent Torres. "Som el canvi segur perquè tenim experiència i una mirada renovada", ha apuntat Torres, que ha insistit en la necessitat de recuperar tant els ajuntaments com el Consell i el Parlament. Entre les propostes anunciades pel secretari general de la FSE, hi ha la lluita contra les desigualtats, la instauració de polítiques actives per crear llocs de treball de qualitat, polítiques a favor de l'educació, la cultura i l'esport, i la defensa del territori i el patrimoni. Així mateix, Vicent Torres ha apostat per una altra manera de fer política, "més transparent i a favor de la participació".

Els pitjors quatre anys

La candidata al Parlament balear, Pilar Costa, per part seva, ha indicat la necessitat que hi hagi un canvi de color al Govern balear, "perquè si alguna institució ha encarnat els pitjors quatre anys del Partit Popular, aquesta ha estat el Govern de Bauzá, un president i un partit que han governat sense cap tipus de diàleg i en confrontació amb la societat, i això és el primer que volem recuperar: diàleg i consens". "En la pròxima legislatura si hi ha dos conceptes que estaran en primera línia de la política és el diàleg i el consens, perquè en aquests darrers anys no només de retallades i retrocessos, també de confrontació amb la societat, el que més necessitam és aplicar aquestes polítiques progressistes però amb tranquil·litat i seguretat, que és el que el PSOE pot aportar", ha recalcat Costa.

La candidata eivissenca al Parlament ha anunciat que es destinarà el 4% del pressupost autonòmic a les polítiques d'ocupació, a més de la derogació de la llei del TIL, "que no es pot tirar endavant sense diàleg". Pilar Costa també ha fet referència a l'àmbit sanitari. En aquest aspecte, ha criticat no només la falta de noves especialitats en el nou hospital Can Misses, sinó també la manca de personal sanitari. Així mateix, ha proclamat la intenció de recuperar "un sanitat pública, gratuïta i universal".

Costa ha criticat que s'hagi utilitzat la crisi econòmica com una excusa després d'incrementar el deute públic fins als 9.000 milions d'euros. "Han estat quatre anys en què no hi ha hagut ni bona gestió econòmica ni una inversió estatutària; en quatre anys no se n'ha presentat ni una", ha matisat.

Algunes propostes

Entre les vint propostes presentades, destaca la creació d'una oferta pública d'habitatges de lloguer i la creació d'una línia d'ajuts; la recuperació del Campus de sa Coma com un lloc de formació, innovació i dinamització insular; la revisió de la Llei de finançament per assegurar el finançament que el Consell d'Eivissa necessita; una política insular activa de transport públic, i la regulació de les activitats molestes tant al litoral (party boats, beach clubs...) com a l'interior "per assegurar la convivència turística i residència", entre d'altres.

stats