ARA DIUEN QUE...
Portada 15/09/2014

El PSIB s'enfada amb MÉS per Son Espases

Considera que cerca desgastar-los amb la comissió d'investigació

Ara Balears
2 min

Palma- El moviment que ha fet MÉS amb la comissió d'investigació de Son Espases no ha agradat gens al PSIB. Els socialistes ja avisaren en un primer moment que el PP la giraria en contra de l'oposició i dies després els populars ho confirmaven. Però MÉS no va escoltar els seus companys de l'oposició i la va registrar al Parlament. Ara els socialistes interpreten que la coalició ha impulsat aquesta comissió d'investigació, en part, per desgastar-los a ells. I avisen que el Pacte no només estava integrat pel PSIB.

- Encara que no es coneixen les propostes concretes de Podem per a Balears ni les cares que representaran aquesta opció en les eleccions, si és que s'hi presenten, allò cert és que la seva presència i la força que se li suposa comencen a condicionar el discurs de la resta de formacions, sobretot de l'esquerra. La socialista Francina Armengol, per exemple, evita l'enfrontament amb ells, en contra del que va fer dissabte el seu líder, Pedro Sánchez, i no tanca la porta a pactes postelectorals amb Podem. MÉS també els llança floretes amb vista a possibles acords i, sense anar més enfora, ha convidat una de les seves portaveus, Laura Camargo, a pronunciar el discurs del desembarcament a Santa Ponça dia 22 d'aquest mes.

- Patronals i sindicats estan preocupats per la investigació de Fiscalia sobre els fons que reberen per a cursos de formació ocupacional, però també estan molests amb el Govern perquè consideren que té un interès a provocar que hi hagi un cas penal quan entenen que encara no s'havia esgotat la via administrativa i els expedients no estan tancats.

- El discurs que pronuncià la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, durant la diada continua portant coa. Els partits de l'oposició el qualificaren de "míting" i ara han demanat que es convoqui la Comissió de seguiment del Codi Ètic de la institució perquè denuncien que Salom l'ha infringit. No els ha agradat gens que digués que es va trobar un Consell on havia arrelat la corrupció.

stats