INICI DE LEGISLATURA
Portada 09/07/2015

El PP s'avé a negociar el relleu a la direcció d'IB3

Els conservadors volen saber els noms que proposa l'esquerra per permetre el canvi de sis dels nou directius, entre ells el director general

Q. Torres
2 min
La portaveu del PP al Parlament, Marga Prohens, en el ple d'aquest dijous / MARGA MONER

PalmaEl PP s'avé a negociar el relleu de sis dels nou membres del consell de direcció d'IB3 que han acabat el mandat, entre els quals es troba el futur director general, però abans d'avançar més en la negociació vol saber els noms dels sis futurs membres de la direcció de l'ens públic que plantegen les forces d'esquerra. Les reunions es reprendran dilluns, amb els noms damunt la taula.

Abans del ple que obria la legislatura, els portaveus de l'esquerra s'han reunit amb la del PP, Marga Prohens, per sondejar la possibilitat d'arribar a un acord per canviar el consell de direcció d'IB3 i nomenar un nou director general. L'acord amb el PP és indispensable per fer un relleu immediat amb la llei actual perquè aquesta obliga a disposar d'una majoria de dos terços per executar-lo i això vol dir que calen 40 dels 59 diputats de la cambra. Si no s'obté aquesta majoria en una primera votació, la següent s'haurà de fer al cap de sis mesos i bastarà amb majoria simple.

En principi, el PP estaria disposat a arribar a un acord per no haver d'esperar aquests sis mesos. I, segons l'esquerra, els populars acceptarien que el nou consell de direcció fos proporcional (fins ara era tot a proposta del PP) i que l'esquerra pogués proposar els sis membres que s'han de rellevar, entre ells el director general, i el PP mantingués els tres membres que continuaran. Amb tot, per poder donar el sí, els populars volen saber quins són els noms d'aquests sis membres que plantegen els progressistes.

De moment, en la reunió d'aquest dijous, l'esquerra no ha donat noms. Ha garantit que no seran gent de partit, sinó professionals coneixedors del sector, però al PP no li ha bastat. Vol noms. Tot i que s'han posat sobre la taula dels diferents partits progressistes noms de periodistes, allò cert és que per a director general de l'ens se cerca més aviat un perfil de gestor. Malgrat que ha sonat també el nom de Pedro Terrasa, que ja va dirigir IB3 durant el Pacte anterior, els progressistes no estarien pensant en ell. Els noms es començaran a negociar dilluns.

Si el PP bloquejàs la renovació del consell de direcció d'IB3, la majoria progressista té clar que no esperarà sis mesos: o bé s'imposarà una interpretació de la llei que permeti fer la renovació al setembre o bé s'impulsarà una modificació de la llei actual per lectura única (urgent) per permetre el canvi.

stats