PARLAMENT
Portada 01/10/2014

El PP no garanteix ara que la comissió de Son Espases sigui pública

Diu que no té cap problema, però no es pot prefixar en el ple de dimarts que l'aprovarà

Q. Torres
2 min

PalmaEl Parlament balear debatrà en el ple del pròxim dimarts tres peticions per crear comissions d'investigació que estan més o manco relacionades amb Son Espases. El PSOE n'ha registrades dues: una per investigar el procés de selecció del solar i l'adjudicació de l'hospital, que és el que investiga la Fiscalia Anticorrupció, i una altra per investigar totes les obres públiques dels darrers anys amb un sobrecost que siguin sospitoses; mentre que el PP n'ha presentada una per investigar tot allò referent a l'hospital de Son Espases, des de la selecció dels terrenys fins a la posada en funcionament. Aquesta darrera comissió serà l'única que s'aprovarà, perquè la majoria absoluta del PP només permetrà la seva pròpia proposta. En principi, el PP rebrà el suport de MÉS, que posa com a condició per votar-hi a favor que la comissió sigui pública, que segueixi un ordre cronològic i que no es veti cap de les persones que es proposi cridar a declarar. Però els populars no acaben de garantir completament que la futura comissió d'investigació sigui pública.

"No tenim cap problema que sigui pública, però reglamentàriament és la comissió la que ha de decidir si és pública", ha afirmat la portaveu dels populars al Parlament, Mabel Cabrer, qui ha recordat que les comissions d'investigació són, d'entrada, a porta tancada. La proposta del PSOE per crear una comissió d'investigació sobre la tria del solar i l'adjudicació de Son Espases inclou les tres condicions que posa MÉS, però els populars no la permetran.

El PP considera que els socialistes només aixequen "cortines de fum" perquè tenen una "por desmesurada" que s'investigui la seva gestió sobre Son Espases i plantegen propostes que no es poden executar en el temps que queda de legislatura. Els socialistes, en canvi, acusen els populars de voler "encobrir" la gestió del Govern Matas en aquesta qüestió, que està sent investigada per la Fiscalia Anticorrupció perquè "exdirigents del PP i membres del PP s'han inculpat per fets que poden ser delictius", advertí el portaveu socialista Vicenç Thomàs, qui ha acusat els populars de voler confondre la població. Thomàs, que era conseller de Salut quan es va construir i posar en funcionament l'hospital, ha insistit que no té "res a amagar" i ha indicat que si allò que es vol és investigar la modificació que va fer el Pacte en el contracte de l'hospital de Son Espases, "el PP en té tota la informació des del 2010".

stats