ELECCIONS MUNICIPALS
Portada 22/05/2015

Pollença: Cifre va sense la marca 'Bauzá' i l'esquerra s'uneix

M. B.
2 min

ManacorDesprés d'una legislatura amb una de les sales de plens més fragmentades que es recorden –vuit dels nou partits que es presentaven varen aconseguir representació–, set agrupacions concorren aquest 24-M a Pollença, en unes eleccions marcades per l'escissió del PP i la unió de diverses agrupacions progressistes amb el nom de Junts Avançam.

El Partit Popular, força més votada l'any 2011, ha governat en minoria durant els tres primers anys de legislatura, mentre que el darrer ho ha fet gràcies a un pacte amb El Pi, el portaveu del qual és Martí Roca, qui anava de número tres amb la Lliga, i amb el suport extern d'Unió Mollera Pollencina.

El batle, Tomeu Cifre, es presenta amb l'agrupació d'electors Tots per Pollença, creada per esquivar el codi ètic del Partit Popular, i que rep el suport de part de la junta local del partit. El seu cas és diferent dels de Vilafranca i Alaró, ja que el PP presenta llista pròpia. Les circumstàncies i una bona estratègia d'imatge fan que Cifre estigui al capdamunt de les travesses amb vista al resultat del 24-M. Haver-se llevat de damunt la marca Bauzá li pot anar bé, malgrat que conservi el carnet del PP a la butxaca.

Ara bé, també s'ha de tenir en compte la fortalesa de les sigles del Partit Popular, sota les quals es presenta el regidor David Alonso. Malgrat les evidents dificultats que ha tingut per confeccionar una llista, el resultat del PP a Pollença és incert i pot sorprendre.

El rival més fort del primer edil a la banda progressista és la candidatura Junts Avançam, formada per Esquerra, PSOE, MÉS i gent independent, que té com a cap de llista Miquel Àngel March, històric dirigent del GOB i fill del batle Martí March 'Molinet', molt recordat al poble.

L'agrupació Alternativa per Pollença, per la seva banda, va ser la tercera força més votada l'any 2011 i ha estat el partit que ha fet una feina més intensa a l'oposició durant aquests quatre anys. La candidata és Marina Llobera, que agafa el relleu de l'històric Pepe García. Tot i que algunes veus consideren que el canvi de cares pot ser un desavantatge per a ells, cal recordar que es tracta d'un partit de funcionament assembleari que posa l'accent en la col·lectivitat.

El Pi, per part seva, presenta Martí Roca, un candidat que no gaudiria del consens de tota la formació i del qual es podria esperar un pacte amb Cifre, en cas que n'hi hagi ocasió.

Unió Mollera Pollencina, centrada a defensar els interessos del Moll, presenta Andreu Nevado. Finalment, apareix en escena el nou partit Gent per Pollença, nascut del cercle de Podem.

stats