CONFLICTE EDUCATIU
Portada 29/09/2015

L'Assemblea posarà urnes als centres per votar l'acord global amb Educació

Els Docents reclamen més temps a Martí March per continuar negociant

Mercè Pinya
2 min
Els portaveus del comitè, Guillem Barceló i Iñaki Aicart, adreçant-se als assistents. ASSEMBLEA DE DOCENTS

PalmaL'Assemblea de Docents reunida aquest dimarts horabaixa a l'IES Sineu ha acordat sotmetre a votació en els centres l'Acord marc global de reversió de les retallades negociat amb la Conselleria d'Educació i que aquest dimecres signaran FE-CCOO i STEI. “S'ha decidit que es farà una consulta àmplia als centres; que es posin urnes”, ha explicat el portaveu del comitè de vaga, Iñaki Aicart, després de la reunió.

Ara les assemblees de les diferents Illes s'han de posar d'acord per acabar de tancar la metodologia i el moment en què es farà, ja que la intenció és que es realitzi alhora a totes les Illes. De moment, no hi ha data fixada per a la consulta, però els Docents preveuen que organitzar-la podria suposar uns quinze dies. “El procés de negociació ha estat molt dirigit des de la Conselleria d'Educació, però nosaltres ens marcam més temps”, ha afegit Aicart.

La consulta serà nominal, és a dir, una persona un vot, i la intenció és que es faci a cada centre. La pregunta, previsiblement, seria si es dóna suport o no a l'acord. Una vegada fet el recompte, es convocaria una altra assemblea general per abordar els resultats. “La nostra consigna és la de màxima transparència”, ha dit el portaveu. En cas que el resultat de la consulta fos negatiu respecte de l'acord i de la desconvocatòria de la vaga indefinida, “continuarem la negociació amb la Conselleria”, ha afirmat Aicart. Igualment, i si l'escenari es complica, els Docents han plantejat la possibilitat de tornar a organitzar mobilitzacions “si la cosa no millora”.

Tot i que avui no se sotmetia l'acord a votació, l'Assemblea ha palesat que “ningú no defensa l'acord global” i que en la desena de centres en què les respectives assemblees han debatut l'assumpte, rebutgen l'oferta feta per March i que suposaria revertir les retallades a l'educació en un màxim de tres exercicis pressupostaris.

Igualment, l'Assemblea de Docents ha donat suport al comitè de vaga i s'ha valorat positivament la posició adoptada i les passes fetes des de la darrera assemblea general, que tingué lloc la primera setmana de setembre a Marratxí.

Pel que fa a la reunió convocada per a aquest dimecres per part de la Conselleria d'Educació i en què els comitès de vaga han de ratificar o no l'Acord global, Aicart ha confirmat que ells hi assistiran.

L'assemblea general ha començat de manera molt emotiva, amb un moment de record i homenatge al docent mort aquest dissabte passat en un accident, Miquel Albero. Amb la projecció d'una fotografia d'ell i el poema de Vicent Andrés Estellés 'Assumiràs la veu d'un poble' musicat, de fons, els seus companys l'han acomiadat.

stats