Portada 11/12/2014

L'alcaldessa Virginia Marí, a una passa d'obtenir la majoria per aprovar els pressupostos de Vila

El dos regidors del PREF han estat els primers a anunciar que votaran a favor dels pressupostos i que no ho faran per gust, sinó per 'responsabilitat'

David Ventura
2 min
Virgínia Marí apuntava com a batlessa de Vila, però després de la falta d’acord amb la regidora del PREF, Myriam Valladolid, es descarta que aquest partit li doni suport.

EivissaEl que fa un parell de mesos semblava una utopia, que els 7 regidors del PP poguessin aprovar un pressupost municipal per a l'any 2015 sense haver de prorrogar els de 2014, és gairebé una realitat. El big-bang que va patir el bloc conservador amb la fugida de l'equip de govern dels dos regidors del PREF i dels exregidors del PP Joan Daura i Marienna Sánchez-Jáuregui podria recompondre's a l'hora de votar els comptes de 2015. El regidor independent d'MC Epic Toni Villalonga també podria afegir-se a aquesta majoria. Recordem que encara que l'alcaldessa Virginia Marí no obtingués una majoria d'11 regidors, en tindria suficient amb 10 més el seu vot de qualitat com a alcaldessa.

El dos regidors del PREF han estat els primers a anunciar que votaran a favor dels pressupostos i que no ho faran per gust, sinó per 'responsabilitat': "No aprovar els pressupostos significaria acomiadar 25 persones, paralitzar les subvencions de Benestar Social, de comerços, d'associacions de veïns i tot el que siguin modificacions de crèdit", ha explicat el regidor Ignacio Rodrigo.

No obstant això, el PREF posa condicions per al seu vot positiu, les quals es resumeixen en una sèrie d'inversions que consideren irrenunciables: "S'ha d'incrementar un 10% el personal de la Policia Local, cal augmentar les inversions en manteniment dels centres escolars, i s'ha de comprar i instal·lar un radar a l'avinguda de Sant Josep, un dels punts negres de la nostra xarxa viària".

"No s'ha d'hipotecar el proper equip de govern"

El portaveu d'MC Epic, Toni Villalonga, no ha volgut anunciar encara un 'sí' definitiu, però ha reconegut que "veiem els pressupostos de manera positiva". Segons Villalonga, encara està negociant algunes partides dels comptes municipals i reclama dues inversions que considera necessàries i realistes: "Cal incrementar les partides per reparar les voreres i desperfectes de la via pública, i iniciar una campanya per fomentar la salut acústica en els col·legis".

Per Villalonga, és fonamental que els nous pressupostos no comportin un augment del deute, i s'ha mostrat contrari a inversions ambicioses que hipotequin la feina del proper equip de govern: "En aquestes legislatures tens tres anys per realitzar inversions i, els sis mesos restants, no hipotecar la gestió dels qui vinguin després". El regidor independent considera que la prioritat ha de ser pagar deute i realitzar únicament les inversions que tinguin un consens unànime.

Daura, gairebé sí

També té una predisposició favorable el regidor Joan Daura, qui ha explicat que s'estava llegint l'esborrany dels pressupostos i que la seva impressió és positiva: "Confii plenament en la capacitat de la regidora d'Economia i Pressupostos, Maria Fajarnés".

Daura ha explicat que condiciona el seu vot positiu al fet que no s'augmenti el deute municipal, que es mantinguin o s'incrementin les partides destinades a Benestar Social i que, en cas de realitzar inversions, es facin amb fons propis i no amb préstecs. "Allò desitjable és que s'aprovin els comptes i puguem tenir un 2015 tranquil", ha resumit.

stats