POLÍTICA
Portada 24/08/2015

L'Institut de la Dona vol que la llei d'igualtat estigui aprovada a principi del 2016

L'organisme, que tindrà un 4% més de pressupost, vol reactivar el Consell de Participació de les Dones

R.g
1 min
Una dona fent feina a un local de Palma.

PalmaLa llei d'igualtat d'homes i dones de les Illes Balears és una de les prioritats del Govern i l'articulat està redactat des de la legislatura 2007-2011, tot i que no hi va haver temps de tramitar-la al Parlament.

Després d'estar 'dormida' durant els darrers quatre anys de mandat del PP, l'objectiu ara és treure-la endavant en els pròxims mesos. Segons explica la directora de l'Institut de la Dona, Rosa Cursach, la normativa s'ha d'actualitzar, tornar a passar per serveis jurídics i sotmetre a exposició pública. Posteriorment, iniciarà el procés parlamentari. Cursach preveu que la llei pugui entrar en vigor a principi de 2016. El text legal defineix les competències que han de tenir en matèria d'igualtat les diferents institucions, incideix en la igualtat de gènere tant en l'àmbit públic com en el privat, preveu la creació d'un Observatori de la Dona i estableix mecanismes per combatre la violència masclista.

Al marge de vetlar per l'aprovació com més aviat millor de la llei esmentada, l'Institut petén reactivar el Consell de Participació de les Dones, que està integrat per institucions, partits polítics, sindicats i entitats socials, i hauria d'assessorar el Govern en matèria de polítiques de gènere.

stats