NOU GOVERN A CORT
Portada 16/06/2015

Destituïts els 14 primers alts càrrecs del PP a Cort

Yolanda Serrano serà la coordinadora general de Batlia amb José Hila, càrrec que ja ocupà amb Calvo, i l'equip de govern consensuarà els altres nomenaments de l'organigrama, que no s'incrementarà

Lluís Planas
3 min
La junta de govern de Palma presidida per José Hila s'ha reunit avui per primera vegada. ISAAC BUJ

PalmaLa primera junta de govern de l'Ajuntament de Palma presidida per José Hila (PSIB) ha procedit a la destitució dels 14 primers alts càrrecs, nomenats per l'anterior administració municipal del PP. Es tracta dels titulars de les coordinacions i direccions generals de distintes àrees, i el seu cessament és un tràmit per al nomenament dels nous titulars per part de l'equip de govern entrant, integrat pels socialistes, MÉS i Som. Després d'aquests primers, encara han de cessar en els seus càrrecs distints assessors municipals amb el govern de Mateu Isern i els gerents de les empreses públiques i òrgans autònoms, qüestió amb la qual es procedirà quan es constitueixin els respectius nous consells d'administració.

En la primera reunió d'aquest dimarts, la junta de govern només ha fet un primer nomenament, el de Yolanda Serrano Moreno com a coordinadora general de Batlia amb José Hila, un càrrec que ja va ocupar durant la darrera part del mandat d'Aina Calvo. Durant el darrer mandat ha estat la secretària del grup socialista de Cort, a l'oposició. Segons ha explicat després la tinent de batle i portaveu, Neus Truyol, estrenant-se en el càrrec, la intenció de les tres formacions és consensuar el nom de les persones que ocuparan la resta de l'organigrama municipal. "No tenen per què ser militants dels partits els que ocupin les àrees i la decisió no serà unilateral", ha assegurat la portaveu, "perquè el que volem és gent preparada per a una administració que doni respostes". Els 14 alts càrrecs amb el PP destituïts ara són:

Margalida Gayà Homar: coordinadora general de Batlia.

Cristina Zaforteza Fortuny: directora general de Batlia.

Javier Bonet Díaz: director general de Turisme i Coordinació Municipal (ara regidor del PP).

Ángel Neila Caño: coordinador general de Comunicació.

Pilar Seguí Fiol: directora general de Premsa.

José Antonio García Bustos: coordinador general d'Economia, Hisenda i Innovació. Gerent de l'IMI.

Antolín García Torres: director general de Funció Pública i Contractació.

Sonia Valenzuela Vanmoock-Chaves: directora general d'Educació i Família. Gerent del Patronat d'Escoletes.

Mercedes Varela Fernández: directora general de Benestar Social i Igualtat.

Alejandro Asensi López: coordinador general d'Infraestructures. Gerent de l'IMOV.

Enrique Ízcue Capó: director general d'Urbanisme.

Damià Vich Duran: director general d'Esports.

Antoni Cardona Espin: director general de Participació Ciutadana.

Silvia Romero Bosch: directora general de Comerç, Treball i Joventut. Gerent de l'IMFOF.

Respecte del nou organigrama, la intenció de l'equip de govern és no incrementar el nombre de càrrecs. S'hauran de fer ajustaments a partir del nou repartiment d'àrees, però l'anomenada llei Montoro redueix molt el marge dels ajuntaments per a la contractació de més personal de confiança o de lliure designació. Una qüestió a tractar és que ara hi ha dos grups municipals més que abans, els de Som i Ciutadans, i segons l'acordat fins ara, a cadascun d'ells li correspon la contractació de dos assessors per al funcionament administratiu del grup. Aquestes quatre contractacions s'haurien de retallar d'alguna altra banda.

Els distints grups municipals també han de repartir-se les 20 dedicacions exclusives que corresponen a l'Ajuntament de Palma, que en qualsevol cas pot decidir el batle per decret. L'aplicació de la llei esmentada va suposar una retallada d'aquestes retribucions fa un any. Mateu Isern aplicà la retallada sobre els grups de l'oposició i va deixar el grup socialista només amb quatre i MÉS, amb una. Dels 17 regidors del PP, 15 mantingueren les seves, mentre que Álvaro Gijón rebia el seu sou com a gerent del Consorci de la Platja de Palma i Sandra Fernández, com a consellera del Govern. La intenció de l'equip de govern, que tindrà 15 regidors amb àrees de gestió, és mantenir aquesta distribució, amb quatre dedicacions exclusives per al PP i una per a Ciutadans.

stats