Portada 18/12/2014

Denuncien al Seprona l'existència d'un abocador incontrolat a Sant Marçal

Els veïns de la urbanització critiquen la deixadesa municipal davant els terrenys plens d'enderrocs i electrodomèstics en desús

M. P.
2 min

PalmaL'Associació de Veïns de Sant Marçal, a Marratxí, ha decidit fer una passa més en la denúncia d'un abocador incontrolat en un dels carrers que es troben a l'extrem sud de la urbanització i han decidit posar els fets en coneixement de la Conselleria de Medi Ambient, de l'Ajuntament de Marratxí i del Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil (Seprona).

La denúncia es registrà el passat 6 de novembre i aquest dijous els veïns han visitat la zona, que, lamenten, es troba en "estat de total abandonament" i que s'ha convertit en abocador des de ja fa uns anys "sense que ningú no hagi posat remei al problema". Asseguren que els consta que l'Ajuntament de Marratxí coneix el problema de "seguretat i salut, a més de mediambiental", que suposa aquesta situació, ja que l'abocador es troba a pocs metres de les primeres cases de la urbanització.

El president de la Nova Associació de Veïns de Sant Marçal, Xavier Ramis, assegura que agents del Seprona acudiren a la zona a fer-hi fotos dies després d'haver registrat la denúncia, emperò a hores d'ara "cap de les tres administracions no ens n'ha dit res encara, després de quasi un mes i mig". Aquest dijous, en el mateix lloc denunciat, els veïns de Sant Marçal han explicat als mitjans de comunicació les denúncies presentades amb motiu del dipòsit de fems i deixalles de tot tipus damunt un conjunt de carrers que es troben al final de la urbanització.

Així mateix, asseguren que a una distància d'uns 200 metres, a la mateixa urbanització de Sant Marçal, l'Ajuntament de Marratxí preveu la construcció d'un recinte firal, pel qual asseguren que s'aprovarà en el ple municipal d'aquest divendres, per via d'urgència, el conveni amb el Consorci per a la Millora de les Infraestructures Turístiques i per a la Desestacionalització de l'Oferta Turística a Mallorca, que implicarà una subvenció de 500.000 euros. Critiquen, per això, que no es posi remei a aquesta qüestió, més urgent.

Recorden també que, malgrat la deixadesa municipal, Sant Marçal "és el lloc escollit per l'Ajuntament de Marratxí per a celebrar les fires i festes més importants del municipi, com la Fira del fang", i, tot i això, han de suportar "dia a dia importants deficiències, com els problemes d'abastiment d'aigua, l'escassa vigilància policial i la insuficient neteja i el deficient manteniment dels espais públics", com l'abocador denunciat.

Els veïns recorden que el carrer que dóna accés als terrenys als quals s'aboquen enderrocs, electrodomèstics i restes de residus de tota casta fou inaugurat just farà un any el proper dia 27 de desembre pel batle de Marratxí (PP), Bartomeu Oliver, i el president del Govern, José Ramón Bauzá, "sense que això hagi servit per acabar amb el problema".

stats