EDITORIAL
Portada 12/03/2015

La confluència dels progressistes a Eivissa canvia l'escenari preelectoral

La unió, si es confirma, deixarà un escenari més obert i incrementarà la probabilitat que el PP no reediti la majoria absoluta

Ara Balears
1 min

PalmaLa possibilitat que totes les forces progressistes d'Eivissa acabin presentant-se plegades (totes excepte el PSOE) comença a agafar forma. L'existència de vuit formacions de l'esquerra implicava una fragmentació de vot massa elevada com per pensar en la possibilitat d'un canvi d'hegemonies en aquesta illa. La unió de bona part d'aquestes forces suposa un canvi important d'escenari abans de les eleccions autonòmiques i insulars del proper 24 de maig.

S'ha de tenir en compte que a Eivissa s'elegeixen 13 representants al Consell i 12 diputats, però no es decideix només el govern de l'illa, sinó tradicionalment també el Govern de Balears. Val a dir que les dues vegades que hi ha hagut Pacte de Progrés en la història de l'autonomia balear són les dues úniques vegades que ha guanyat l'esquerra en aquesta illa i en les dues ocasions s'havia presentat plegada. Ara això no passarà perquè els recels de les forces progressistes a compartir candidatura amb el PSOE són molts forts, però també és cert que les expectatives de formacions que s'integren en aquesta coalició progressista, com Podem, són més elevades que qualsevol dels socis anteriors que hagin pogut tenir els socialistes en el passat.

L'alta possibilitat de confluències de les forces a l'esquerra del PSOE dibuixa, per tant, un escenari més obert amb vista a les eleccions i configura un panorama amb majors probabilitats perquè el PP no reediti la majoria absoluta de què ha disposat des de 2011.

stats