Editorial
Portada 27/11/2014

La comèdia de la Comissió de Son Espases al Parlament

El PP demostra que el seu interès no és aprofundir en la investigació, sinó posar el ventilador en marxa per intentar esquitar la resta

Ara Balears
2 min

PalmaEl PP ha mostrat aquest dijous totes les cartes i ha evidenciat l'interès de convertir en una comèdia la Comissió d'investigació de Son Espases que s'ha creat al Parlament. Els populars han demostrat que el seu interès no és aprofundir en cap investigació, sinó posar el ventilador en marxa perquè un cas que investiga la Fiscalia Anticorrupció i que només afecta la seva gestió també acabi esquitant la resta. Ho ha posat de manifest quan ha plantejat una llista de 19 persones per ser cridades a declarar, només dues de les quals són del PP i 15 són del Pacte. I ho ha posat de manifest quan demana que compareguin els presidents del Govern, del Consell de Mallorca i de l'Ajuntament de Palma de la legislatura passada, Francesc Antich, Francina Armengol i Aina Calvo, tots tres socialistes, i no demana que també siguin cridats els seus antecessors, Jaume Matas, Maria Antònia Munar i Catalina Cirer, dos d'ells del PP.

Especialment sagnant és que no es cridi a declarar l'expresident Matas, quan ell és el principal promotor d'aquest hospital i de la seva ubicació a Son Espases; i quan, segons ha declarat l'exconsellera Aina Castillo a la Fiscalia, també ell va intercedir perquè l'empresa de Florentino Pérez acabàs aconseguint l'adjudicació de l'obra pública més important que s'ha fet a les Illes Balears.

El PP està en el seu dret de plantejar que es cridin a declarar membres de l'oposició, però allò que no pot fer és obviar la compareixença de qui tothom apunta com a principal responsable de la situació que ha provocat la creació de la Comissió d'investigació. Amb aquesta decisió, el PP prioritza l'ús partidista de la comissió al coneixement de la veritat. Ho fa a pocs mesos de les eleccions, amb la intenció que tingui repercussió, però ho fa sense adonar-se que aquest estil de fer política, el de l'“i tu més”, és el que ha cansat bona part de la societat i se li pot girar en contra.

stats