FERROCARRIL
Portada 02/02/2015

El BOE publica ara un conveni del tren de 3,94 milions de l'any passat

Els doblers, prevists en els pressuposts generals de l'Estat de 2014, són per pagar actuacions fetes en electrificació o compra d'unitats mòbils

Ara Balears
1 min
Els nous trens elèctrics, a l'estació intermodal / ISAAC BUJ

PalmaEl Butlletí Oficial de l'Estat del 2 de febrer publica un conveni ferroviari entre el Ministeri de Foment i el Govern balear pel qual s'inverteixen 3,94 milions d'euros a Balears. El conveni està datat del 12 de novembre de 2014 i fa referència als 3,94 milions prevists als pressuposts generals de l'any passat per a inversions en el tren de Mallorca. El conveni servirà per pagar despesa ja compromesa en tres projectes: el d'electrificació de la línia entre els tallers de Son Rutllan i l'Enllaç (2,4 milions d'euros), la inversió en unitats mòbils per cobrir el tram entre Palma i Inca (1,4 milions) i la supressió de passos a nivell (50.000 euros).

Els doblers previstos en aquest conveni de l'any passat no cobreixen les inversions que han suposat projectes com el de l'electrificació del tren fins a l'estació de l'Enllaç o la compra de trens, sinó que just serveixen per pagar una petita part del cost que han tingut uns projectes que ja s'han executat. L'electrificació de la línia entre Palma i l'Enllaç es va inaugurar a principis de l'any 2012 i, de moment, no s'ha continuat el projecte fins a sa Pobla o Manacor perquè el Govern ha fracassat en els seus intents per trobar finançament.

El conveni signat entre el conseller d'Agricultura i Medi Ambient, Biel Company, i el secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge, Julio Gómez-Pomar, dista molt del que es va signar en temps del Pacte, que estava dotat amb 443 milions d'euros, dels quals només en va acabar arribant una quarta part.

stats