Política 06/02/2018

La zonificació, el català a la sanitat i el decret de guarderies copen el primer ple del Parlament de l'any

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha defensat el decret del català a la sanitat a la cambra

Jaume Ribas
1 min
parlament

PalmaEl ple del Parlament de les Illes Balears ha reiniciat la seva activitat després de l'aturada nadalenca. Els principals temes d'actualitat, com ara la zonificació turística presentada pels consells, el decret del català a la sanitat o el decret de guarderies, han centrat les preguntes de l'oposició a la cambra.

La diputada del Partit Popular Núria Riera ha retret a la consellera de Salut, Patricia Gómez, la "manca de consens" en el sector sanitari sobre el requisit de tenir un cert nivell de català per treballar a l'IB-Salut. Per a la consellera, en canvi, qui va "imposar" va ser el PP amb mesures com el TIL a l'educació i l'atac a la salut pública a través de retallades.

D'altra banda, Miquel Jerez (PP) ha criticat la zonificació turística presentada pels consells insulars, que per al diputat popular són una conseqüència més de la llei Frankestein de Turisme aprovada pel ple del Parlament. Jerez ha retret a la vicepresidenta i consellera de Turisme, Bel Busquets (MÉS), que els equips de govern dels consells i, en concret, MÉS per Mallorca, no haguessin escoltat prou els ajuntaments.

El PP de Menorca també ha demanat pel decret de guarderies que ha gestionat la Conselleria de Serveis Socials. La consellera Fina Santiago (MÉS) ha defensat tant el decret, que imposa requisits nous en l'educació de 0 a 3 anys, com les negociacions amb el sector i les modificacions posteriors que s'hi han fet. "El Govern vol regular les guarderies pensant que el director ha de ser un mestre, que les persones que tinguin cura del infants han de titulació de formació professional. Vol regular les guarderies separant espais i grups d'infants", ha dit l'ecosobiranista.

stats