Política 30/03/2021

Yllanes reconeix que pot haver-hi errors en el cens de símbols franquistes a Palma

Defensa que "l'Ajuntament de Palma pot decidir el que fa amb els noms de la ciutat"

ARA Balears
1 min
El vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Models Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, en el Parlament

PalmaEl vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha reconegut que potser hi ha errors en el cens de símbols franquistes a Palma. El diputat del Partit Popular Juan Manuel Lafuente ha reclamat explicacions a Yllanes per la relació entre els vaixells Churruca, CerveraGravina amb la Llei de memòria democràtica, després de la polèmica suscitada pel canvi del nom dels carrers, i Yllanes ha defensat que "aquests noms apareixen al cens elaborat la legislatura passada" i ha assegurat que ell no sap "quina relació poden tenir amb la Llei de memòria democràtica".

Davant la resposta del vicepresident, Lafuente ha acusat el Govern balear de triar "a dit" les persones encarregades d'elaborar el cens de símbols franquistes a Palma i ha criticat que no s'hagi acomiadat ningú per "l'error". Davant aquesta acusació, Yllanes ha remarcat que podria haver-hi errors i que per això serà revisat, però ha recordat que "l'Ajuntament de Palma pot decidir el que fa amb els noms de la ciutat en atenció a aquest cens".

Després de les acusacions del diputat popular, Yllanes ha defensat que "Gravina i Churruca poden merèixer tot el nostre reconeixement, de la mateixa manera que els dos cartògrafs mallorquins que els substituïen en la llista de carrers de Palma, perquè segurament són molt més pròxims que dues persones que van morir el 1805". A més, el vicepresident del Govern balear ha acusat el PP "d'utilitzar la violència física per posar fi a la memòria democràtica". "Si de vostès depengués, s'endurien una excavadora al cementeri de Palma i arrasarien el mur de la memòria", ha sentenciat.

stats