Política 10/03/2020

Yllanes, a una diputada del PP: "Vostè és una ignorant"

El vicepresident del Govern assegura que no hi haurà cap moratòria perquè les empreses de cotxes de lloguer puguin adaptar la flota a la Llei de canvi climàtic

Maria Llull
1 min
El vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes

Palma"Vostè és una ignorant". Així ha respost aquest dimarts al Parlament el vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, a les crítiques de la diputada del PP, Salomé Cabrera, per la manca de punts de recàrrega per a cotxes elèctrics a zones turístiques. Cabrera ha recordat que les empreses de lloguer de vehicles han de tenir una part de la flota electrificada aquesta temporada i ha criticat que el Govern "no s'obligui" a augmentar el nombre de punts de recàrrega.

Yllanes ha assegurat que no hi haurà cap moratòria en l'aplicació de la Llei de canvi climàtic i que aquestes empreses hauran de tenir el 2% de la flota electrificada. "Els petits i mitjans empresaris no es queixen, sinó que ho fan les multinacionals, que ni tan sols tenen el domicili a les Balears per no haver de pagar impostos", ha explicat.

A més, el vicepresident ha afirmat que les Balears són "la comunitat autònoma amb més punts de recàrrega" tant per nombre d'habitants com per cotxes matriculats. "No modificarem l'aplicació de la llei per molt que les multinacionals de vehicles de lloguer ho reclamin", ha insistit. Després de la queixa de Cabrera, Yllanes ha hagut de demanar disculpes per l'apel·latiu d''ignorant' a la diputada.

stats