Política 06/02/2018

Pericay (Ciutadans) i Prohens (PP) ataquen Armengol pel decret del català a la sanitat

Per al diputat de Ciutadans, el paper del Govern consisteix a "dir una cosa un dia i una altra el dia següent"

Jaume Ribas
1 min
Xavier Pericay (Ciutadans) al Parlament.

PalmaLa posició del Govern és un “jocs de disbarats que consisteix a dir una cosa un dia i la contrària l'endemà”, ha dit el diputat de Ciutadans, Xavier Pericay, a la presidenta Francina Armengol. Pericay ha preguntat a la presidenta sobre el decret que ha d'exigir el català com un requisit per fer feina a la sanitat pública de les Illes Balears. "Ningú no ha donat suport a aquest decret", ha defensat el diputat.

La portaveu del Partit Popular, Marga Prohens, també ha criticat l'actuació del govern. Ha recordat que a Catalunya, el País Banc i Galícia les convocatòries d'oposicions no exigeixen el coneixement de la llengua pròpia i ha dit a la presidenta que "posa en risc milers de llocs de feina per mantenir la seva cadira".

Armengol ha respost a ambdues crítiques. En primer lloc, ha defensat la convocatòria d'oposicions: "Hem passat de la legislatura dels acomiadaments a la legislatura de la contractació". "Som un govern de diàleg, de pacte i de consens", ha dit, i ha reconegut que per això s'havia retirat el primer esborrany de decret que els sindicats havien rebutjat.

Després de la intervenció de la portaveu del Partit Popular, Marga Prohens, els membres de la plataforma Mos Movem i Societat Cívica Balears assistents al ple han abandonat la sala cridant i fent retrets al govern del Pacte. "Dolenta", li han dit a la presidenta. Aquests grups s'havien concentrat abans de l'inici de la sessió a les portes del Parlament i, després, una vintena han entrat a l'hemicicle per presenciar el debat.

stats