Vox rectifica i diu ara que no facilitaria una investidura de Salvador Illa

Rocío Monasterio contradiu Ortega Smith i assegura que "mai" seran "socis indirectes dels enemics d'Espanya"

ARA
2 min
Rocío Monasterio, en una imatge d'arxiu

Quatre dies després que Vox intentés marcar l'agenda política assegurant que donaria suport a una investidura de Salvador Illa com a president de la Generalitat, el partit ultra ha rectificat. Ho ha fet aquest dimarts al matí la portaveu de Vox a l'Assemblea de Madrid, Rocío Monasterio, que ha negat el suport de la seva formació a una suposada investidura del candidat del PSC al 14-F. "En cap moment afavorirem una investidura de qui és soci del colpisme", ha afirmat en una entrevista a TVE. Monasterio feia una esmena de dalt a baix a les paraules que el secretari general de la formació, Javier Ortega Smith, va pronunciar divendres en una entrevista a Ok Diario, on va assegurar que Vox facilitaria la investidura d'Illa "perquè no governin els colpistes".

"Que perdin tota la il·lusió", ha dit Monasterio dirigint-se al PSC. "Mai serem socis indirectes dels enemics d'Espanya", ha insistit. La dirigent del partit d'extrema dreta ha negat que estigués rectificant el secretari general del partit i ha recordat que el mateix Ortega Smith ja va fer una piulada a Twitter divendres al vespre assegurant que Vox mai facilitaria la investidura d'Illa perquè "PSC i ERC són socis en el Front Popular". Tot i l'intent de rectificació del secretari general del partit, el cert és que les seves paraules van ser clares en l'entrevista de divendres: "Si depèn de nosaltres que no governin els separatistes i colpistes, farem tot el que puguem, fins i tot donant suport a algun candidat a la investidura".

El PSC, però, aquest dilluns va rebutjar el suport de Vox a una eventual investidura d'Illa. "No, mai i res. No volem saber res de la ultradreta", va afirmar la viceprimera secretària dels socialistes, Eva Granados, en roda de premsa al ser preguntada per aquesta qüestió. Aquest cap de setmana els partits independentistes, i també els comuns, van aprofitar les paraules d'Ortega Smith per preguntar precisament als socialistes si estarien disposats a acceptar els vots de l'extrema dreta i carregar contra aquest eventual suport al Parlament.

stats