Política 11/08/2021

Vox recorre davant del Constitucional contra la reforma sanitària que s'ha fet a les Balears per fer front al covid-19

La diputada del partit d'extrema dreta Macarena Olona ha assegurat que la normativa balear "imposa la vacunació obligatòria i el confinament forçós, entre altres mesures il·legals"

ARA Balears
1 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, després de la reunió amb Felip de Borbó

PalmaEl grup parlamentari de Vox al Congrés ha recorregut davant del Tribunal Constitucional contra els decrets del Govern balear que reformen la llei sanitària de les Illes i estableixen mesures de control per fer front a la pandèmia del covid-19, segons ha informat Europa Press. Ambdós varen entrar en vigor el mes de maig, després del darrer estat d'alarma.

La reforma, que es va tramitar com a projecte de llei, regula mesures de confinament perimetral, els controls a l'entrada de les Illes a través de ports i aeroports, la restricció de les reunions, la limitació de la mobilitat en horari nocturn i la limitació d'aforaments en llocs de culte. A més, entre els nous articles que s'introdueixen en la llei sanitària del 2010, s'inclouen les mesures d'intervenció de centres de serveis socials i el règim sancionador davant l'incompliment de la normativa relacionada amb el covid-19.

Encara que la reforma no fa obligatòria la vacunació, la diputada del partit d'extrema dreta Macarena Olona ha assegurat a través de les xarxes socials que la normativa balear "imposa la vacunació obligatòria i el confinament forçós, entre altres mesures il·legals". Vox ja va anunciar el mes de juliol que presentaria aquest recurs i assenyalava, seguint la mateixa línia que la diputada, que el Govern "pretén imposar vacunacions, confinaments forçosos i confiscacions de béns", a més d'establir "un règim sancionador específic per poder fer front als incompliments de les disposicions dictades per pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus".

stats