Política 16/01/2020

Vox farà la seva primera visita el 24 de gener a l'institut de sa Pobla

No es permet fer fotografies, els mitjans no podran accedir al recinte i qualsevol petició d'informació del centre s'ha de fer a través de la Mesa del Parlament

Maria Fuster
2 min
Els diputats de Vox, Sergio Rodríguez, i Idoia Ribas.

PalmaEl divendres 24 de gener els diputats de Vox podran fer la primera visita a un dels 52 centres educatius que volen fiscalitzar. El primer en rebre els membres d'aquest partit d'extrema dreta serà l'institut de Sa Pobla, Can Peu Blanc, a les 15 h .

Les condicions establertes per fer la visita, segons el document que ha registrat al Parlament la Conselleria d'Educació, no permetran als representants del partit d'extrema dreta fer fotografies dins el centre, tampoc els mitjans podran entrar a les instal·lacions i qualsevol petició d'informació per part dels diputats s'haurà de fer a través de la Mesa del Parlament. Alhora només hi podran assistir dos diputats "acompanyats per un membre de l'equip directiu del centre i per l'inspector de la zona corresponent", segons el text registrat en seu parlamentària.

Més visites previstes

Les següents visites de Vox a centres educatius, tindran lloc el divendres 31 de gener a les 14.30 h al CEIP d'Artà na Caragol i el divendres 7 de febrer a l'Institut Josep Sureda i Blanes a les 14.30 h. A mesura que es gestionin les visites als altres centres la Conselleria informà de la data i de l'hora.

Vox utilitza l'article 15.5 del Reglament del Parlament de les Illes Balears, que permet als diputats "accedir a dependències públiques" concertant-hi visites a través de la Mesa de la Cambra "per al compliment de la seva funció parlamentària". El reglament, amb tot, també diu que el Govern "podrà denegar per raons fonamentades la visita a determinades dependències".

El partit d'extrema dreta ha sol·licitat al Parlament que les visites es facin en horari lectiu i reclamen també que sigui el president del Parlament, Vicenç Thomàs, i no la Conselleria d'Educació qui n'establexi el dia i l'hora.

L'STEI reclama responsabilitat

El portaveu del sindicat STEI, Pere Pol, afirma que "els polítics han de deixar l'escola tranquil·la" i creu que "haurien de ser ignorades".

Pol mostra preocupació perquè aquesta situació crea "una crispació social", que repercuteix de manera negativa en la comunitat educativa i fa una "crida a la responsabilitat".

stats