Política 24/01/2019

Vox nega que hagi contactat amb Bauzá però li obre la porta

El portaveu de Ciutadans, Xavier Pericay, també assegura que ningú del seu partit ha contactat l'expresident

Ara Balears
2 min
imatge d'arxiu

PalmaVox Balears ha negat aquest dijous que hagi mantingut contactes polítics amb l'expresident José Ramón Bauzá, que ahir dimecres va anunciar la baixa del PP i la renúncia a la seva acta de senador. Tot i això, Vox manté la porta oberta a Bauzá i s'ha ofert a tots els exmilitants del PP i del PSOE descontents que comparteixin la defensa de la unitat d'Espanya.

"Desmentim que s'hagin mantingut contactes polítics amb José Ramón Bauzá i que se li hagi ofert algun càrrec a Vox", ha informat el partit en un comunicat en què també diu que l'expresident "pot afiliar-se al partit com han fet gran nombre de exafiliats del PP descontents amb la política lingüística catalanista que aquest partit defensa a les Balears i la seva deriva nacionalista". Bauzá, que ha assegurat que després d'abandonar el Partit Popular es dedicarà a la farmàcia, també ha negat també qualsevol contacte amb Vox.

Segons Vox Balears, la renúncia de Bauzá demostra que el partit de Pablo Casado a les Balears "és el mateix que va aprovar tota la normativa lingüística que ha permès eradicar la llengua oficial de l'Estat de l'educació i imposar el català com a llengua única a l'administració pública".

Ciutadans també nega contactes amb l'expresident

El portaveu de Ciutadans a les Illes Balears, Xavier Pericay, ha manifestat aquest dijous la seva sorpresa per la decisió de l'expresident balear José Ramón Bauzá de deixar el PP i de renunciar a l'acta de senador i ha assegurat que ningú del seu partit ha contactat amb ell perquè s'incorpori a la formació, segons l'agència Efe.

"Des del punt de vista oficial del partit, que jo sàpiga, a l'executiva això mai s'ha planejat. Tampoc ningú m'ha plantejat res a mi", ha declarat Pericay als mitjans en el Parlament, preguntat per un possible apropament de Bauzá a Ciutadans. "No hi ha hagut cap contacte", ha insistit. Pericay ha dit que respecta la decisió de l'expresident i ha afegit que els arguments que expressa en la carta on va anunciar la seva baixa de militància del PP "poden ser coherents".

Quant a la coincidència entre diferents arguments de la carta i els de Ciutadans, ha precisat que "hi ha coincidència de postulats, des d'abans que els posés en marxa Bauzá com a president" i ha recordat que Ciutadans "va néixer el 2005 amb criteris molt clars pel que fa a la seva posició davant el nacionalisme, la immersió lingüística i la defensa del bilingüisme", així com la denúncia de l'adoctrinament a les aules. "No hi ha hagut cap canvi per part nostra", ha insistit el portaveu de Ciutadans.

stats